Kaç gündür fırsat bulup şöyle bir kafamı toparlayıp giremedim bloguma ama hep aklımda inanın. İşim bitmiyor evde bu sıralar, benim şekerlerde güneşi görüp park diye tutturunca, bir de araya park sıkışınca, hadi bakalım parka gidelim , kumlara bulanalım, eve gelip banyo yapalım derken gün bitiveriyor. Dün de kızımla beraber çarşı pazar gezdik. Oğlum babasıyla evde kaldı, giderken eşime tavukları haşlamasını söylemiştim gelince hıdırellez pilavı yapıcam diye. O da sağolsun canım haşlamış tavukları, bir de öğrendim ki canım arkadaşım komşum Çiğdem faranjit olmuş yatıyormuş.Hemen ona tavuk sulu şehriyeli çorba yapıp götürdüm şifa niyetine, bu gün daha iyiymiş allahtan...
Gelelim tarifimize...Müzeyyen Teyze'nin yaptığı hıdırellez pilavını daha önce dostlarla güzel bir gün yazımda fotoğraflamış benimde yapınca tarifini yayınlayacağımı yazmıştım. Nihayet yapmak kısmet oldu. Çanakkale'de Hıdırellez zamanı yapılan ve dağıtılan bu pilav Müzeyyen Teyze'nin dediğine göre aslında kuzu etiyle yapılırmış ama kuzu eti sevmeyenler ya da ağır bulanlar tavukla yapa yapa genelde tavukla yapılır olmuş. Aslında ilk kez yaptığım bir tarifi yayınlamak pek düşüncemde; yoktu acemi şansı güzel olur, ikincide bu lezzeti tutturabilirmiyim diye ama heveslendim işte.Hem değişik hem de oldukça pratik bir tarif, bizler beğendik inşallah sizler de beğenirsiniz. Yorumlarınız bekliyorum merakla, sevgiler....
MALZEMELER:
- 6 adet tavuk pirzola ( tavuğun diğer parçalarından da olabilir )
- 2 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı tavuk suyu
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- yarım demet taze soğan
- tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
- Pirinçleri yıkayın, önceden ılık tuzlu suda bekletin.
- Tavuk parçalarını tencereye koyun, tuzunu ilave edin, su ile haşlayarak pişirin.Haşlandıktan sonra süzerek tavuk suyunu ve tavuk pirzolaları ayırın.
- Maydanoz,dereotu ve taze soğanları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün, doğradığınız dereotu,maydanoz ve taze soğanla birlikte karıştırın. Karabiberide ilave edin,karıştırın.
- Fırın tepsisine pirinçli bu karışımı yayarak dökün.
- Üzerine tavuk pirzolaları dizin ve tavuk suyunu pirinçlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün.
- 200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar 30-35 dakika pişirin.Afiyet olsun.
17 yorum:
bu pilav adını ilk duydum ama harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Pilavın rengi gibi tadınında muhteşem olduğu kanaatındayım canım.
Nefisss
sevgiler;
İlk kez duydum hıdırellez pilavını çok da merak ettim.
Görüntüye bakılırsa çok lezzetli görünüyor.Size afiyet olsun canım.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
BENDE İLK KEZ DUYDUM AMA SÜPPER GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK...
Sevda,
Aycan,
Hayat Cafe ve
yedirenk çok teşekkür ederim...
hiç duymamıştım ama bizim oraların kapamasına benziyor eline saglık
değişik ellerine sağlık
cnm bende ilk defa duydum ama eminim harikadır sen yaptıgına göre...ellerine sağlık..
İlk defa duydum ama nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
cok guzel gorunuyor, bende bunun sadesini yaparim, ama biz BURYAN deriz :) ellerinize saglik.
ellerine sağlık canım. bende mimin var fırsat bulurda cevaplarsan sevinirim :)
cok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine saglikarkadasim:)
gercektende olsada yesek:)
cumaniz mübarek olsun
Sabah sabha canım istedi :) Ellerinize sağlık ...
ımmm güzelmiş dereotu koydum ama diğer yeşillikleri pilava koymamıştım deneyeyim bunu
ellerine sağlık
hayırlı cumalar
BEN BU FIRINA ATILAN PİLAVI DENK DÜŞÜREMİYORUM BİR TÜRLÜ YA LAPA OLUYOR YADA TIKIR BİRDE BU ÖLÇÜYLE DENEYİM BAKALIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLERİMLE..
Ne yalan söyleyeyim bende hiç duymamıştım, ellerine sağlık pilav nefis görünüyor.
Ziyaretin için teşekkür ederim herzaman beklerim. bende takipçinim.
Sevgiler..
Merhaba demek için uğradım.İki şekerli mutfak, çok hoşmuş.Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere.Sevgiyle kal....
Yorum Gönder