KEREVİZ SEVENLER SEVMEYENLER :)
10 kişiye sorsanız herhalde 8'i kerevizi sevmediğini söyler.Ben kerevizi çok severim kerevizin sevilmeme sebebi olan kokusuna bayılırım. Eşim ilk evlendiğimiz yıllarda ben kereviz yemem desede, ben tadına bak tuzuna bak diye diye şimdi onuda bir kereviz sever haline getirdim.Hele ki kerevizi portakal suyuyla yapmaya başladığımdan beri eşim benden önce bitiriyor kereviz yemeğini. Evet kerevizi portakal suyuyla deneyin en kereviz sevmeyen bile sevecektir çünkü hem kerevizin kokusunu alıyor hemde hoş bir lezzet katıyor .Kızım ve oğlumda kerevizi severek yiyorlar allahtan. Kereviz sevmeyen annem bile ben gidince muhakkak kerevizin zamanı ise portakallı kereviz yaptırır bana. Geçen hafta İstanbul'a gittiğimde annem yine istedi bende yaptım. Portakallı hiç denemediyseniz mutlaka bir de böyle deneyin derim bir kereviz sever daha kazanalım :)
MALZEMELER:
- 2 adet kereviz ( sapları ve yapraklarını kestirmeyin onlarıda kullanıcaz)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet portakal
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım limon
- tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Kerevizleri doğrar doğramaz içine yarım limon sıkılmış suyun içinde bekletin.
- Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.Geniç bir tencereye zeytinyağını ekleyin,doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.Ben bu aşamada havuçlarıda küp küp doğrayıp soğan ve sarımsaklarla biraz kavuruyorum ki havuç biraz yumuşasın.
- Kavrulan soğan,sarımsak ve havuçlara salça ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Patatesleri,kerevizleri ve küçük küçük doğradığınız kereviz sapları ve yapraklarınıda ekleyin.
- Portakalların suyunu ve tuzu da ekleyin tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ara ara suyunu kontrol edin,eğer suyu azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz.
4 yorum:
yemeğin çok güzel olmuş,ellerine sağlık...
Valla canım bende kerevizi pek sevmezdim ama o kadar yararlı ki artık her tülüsünü severek yiyorum.
Seninde ellerine sağlık nefis görünüyor.
Bende o kereviz kokusunu çok seviyorum.En sevdiğim halide etlisidir.Yanınada bulgur pilavını çok yakıştırırım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
blogunuzun yenı ızleyıcısıyım.zevlşe takıbedıcem.. kerevızı de cok sık yapıp yemeye calısırım.. faydaları saymala bıtmez.. elınızze saglık
Yorum Gönder