Kabak tatlısı sever misiniz? Ben bayılırım özellikle annem yapmışsa. Bir de bu kabakların özelliği annemin bizzat Giresun'da yetiştirmesi yani tamamen organik. Her yıl bahar ayları gelince annem hemen gider köye, bahçesinde her tür sebzeyi eker ,yetiştirir. O patlıcanları, biberleri, domatesleri, fasulyeleri dalından koparıp taze taze yemeye doyamaz insan.Yazları bizde gidip yaralanıyoruz bu nimetten büyük bir zevkle hemde. Giresun'a gidince sonsuz yeşillik ve ciğerlerimize çekmeye doyamadığımız, oksijen neymiş anladığımız muhteşem temiz havadan mı ne iştahımız bir açılıyor ailecek (gerçi benim iştahım hiç bir zaman kapanmıyorda ) yedikçe yiyoruz :)
Neyse gelelim tatlımızın yapına... Hani kabaklar bir gece önceden şekerde bekletilir ya annem öyle yapmadı bu sefer. Misafirlerimiz geleceği için hemen bir kabak kesip pişireyim dedi. Annemle beraber kabağı kestik, temizledik, dilimledik güzelce. Sonra geniş yayvanca bir tencereye dizdi kabakları annem.Üzerlerini örtecek kadar şeker serpti, iki su bardağı su ekledi. Tencerenin kapağını kapatıp,su kaynayınca altını kısıp orta ateşte 40-50 dakika kadar pişirdi. Sonuç bence harikaydı. Bazen bende bu şekilde pişirip 10-15 dakika fırınlıyorum. Kabak tatlısının üzerine ceviz çok yakışır ama annem malumunuz her zaman elinin altında kavrulmuş fındık olduğu için üzerine fındık döktük. Anne elinin değdiği her şey güzel, Allah onları başımızdan eksik etmesin. İnşallah sizlerde beğenirsiniz, sevgiler....
Neyse gelelim tatlımızın yapına... Hani kabaklar bir gece önceden şekerde bekletilir ya annem öyle yapmadı bu sefer. Misafirlerimiz geleceği için hemen bir kabak kesip pişireyim dedi. Annemle beraber kabağı kestik, temizledik, dilimledik güzelce. Sonra geniş yayvanca bir tencereye dizdi kabakları annem.Üzerlerini örtecek kadar şeker serpti, iki su bardağı su ekledi. Tencerenin kapağını kapatıp,su kaynayınca altını kısıp orta ateşte 40-50 dakika kadar pişirdi. Sonuç bence harikaydı. Bazen bende bu şekilde pişirip 10-15 dakika fırınlıyorum. Kabak tatlısının üzerine ceviz çok yakışır ama annem malumunuz her zaman elinin altında kavrulmuş fındık olduğu için üzerine fındık döktük. Anne elinin değdiği her şey güzel, Allah onları başımızdan eksik etmesin. İnşallah sizlerde beğenirsiniz, sevgiler....
9 yorum:
Anneciğinin ellerine sağlık.Kabak tatlısına ailece bayılıyoruz
canııım sen giresunlumuydun:)giresuna geldiğinde muhakkak bana da beklerim..bende bayılırım giresun kabagına:)
kabak tatlısını sevmeyen yoktur sanırım.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.
Suzan hakikaten olsa da yesek. Bu sene pek fazla kabak tatlisi yapamadim. Ellerine saglik.
kim sevmez bilmiyorum ellerine sağlık bu yıl okadar tükettimki:)
Tadına doyamadım teşekkürler...
Canım çekti pişirdim gerçekten çok sevindim kısmet olursa bu yaz gelirsek çok isterim görüşmeyi :)
Sevdacım teşekkürler...
Nesrincim gel buyur son bir kabağım var sana feda olsun...
Cafe portakal değilmi ya sevilmez mi teşekkürler...
Ellerine sağlık canım en sevdiğim tatlılardan biridir sevgiler...
Anneciğinin ellerine sağlık bayılırım kabak tatlısına:)
Üzerinde tahin birde bol cevizde varsa doyamam yemeye
Anneciğinin ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Yorum Gönder