Geçenlerde paylaştığım kahvaltı sofram da yapmış olduğum ve son günlerin meşhur lezzeti yumurta kapamayı hala denemediyseniz buyurun bir de benim tarifimle deneyin derim mutlaka beğeneceksiniz. İşte tereyağı ve baharatların yumurta ile muhteşem buluşması... Mutlu pazarlar :)
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta ( siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- pulbiber, kekik, kimyon, kuru nane ( isteğinize göre )
- tuz
YAPILIŞI:
- Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın.
- Kabuklarını soyup yumurtaları boyuna ikiye kesin.
- Bakır ya da teflon bir tavayı ocağa alın ve tereyağını koyup eritin.
- Terayağının içine baharatları, damak tadınıza göre tuz atıp karıştırın ve yumurtaların kesik tarafı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
- Baharatlı tereyağdan kaşıkla yumurtaların üzerine de döküp altını kapatın. Sıcakken servis edin afiyet olsun...
10 yorum:
Eline sağlık arkadaşım bu tarif şimdi gerçekten çok popüler daha deneyemedim mutlaka deneyeceğim sevgiler...
ayy bende katıldım o furyaya ve yaptım..
ellerine sağlık canım..
bunu mutlaka yapacagim,ellerinize saglik...
Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle sevgiyle ve dostca kalin
en sevdiğim elinize sağlık :)
Bu ne kadar basit ama ilgi cekici bir sunum di mi ama:) ben de gordugumden beri her misafir kahvaltisina yapiyorum ve cok begeniliyor.ben yumurta yemem o ayri mesele tabi:)) ama misafirler mahrum kalmasin:))
Yumurtanın her halini çok severim bu hali de çok lezzetli olmuştur. En kısa zamanda deneyeceğim
Bende hala denemedim yarin cocuklara sürpriz yapmali,bakalim ne olacak!
Gercekten cok degisik ve güzel bir tarif...paylasim icin tesekkürler, sevgiler
bunu hiç yemedim şuan denemeyi çok isityorum ama malesef bir süre yumurta yasak ama aklımda :) sevgiler
Goruntu super canim ellerine saglikk 😊😋
İlk firsatta deniycem bakalm...
Ufacik mermer tasi icinde beyler aşı dedikleri kadar vqr bu yumurta cokta severim 🐣
Yorum Gönder