1 Mart 2014 Cumartesi

ELMALI VE CEVIZLI TAVUK GOGSU


      Merhabalar, tavuk göğsü tarifi blogumda zaten mevcut olan bir tarif meyve soslu olarak yapmıştım. Geçenlerde elma tatlısı yapmak için gıda boyası da kattığım elmalar biraz fazla pişip dağılınca bende tavuk göğsü yapıp bu şekilde bir tatlı olarak değerlendirmek istedim. Renginden dolayı görüntüsü çok güzel oldu tadı da öyle... Belki değişiklik arayıp böyle bir tatlı siz de yapmak isterseniz diye tarifi paylaşmak istedim sizlerle bakalım beğenecek misiniz... 


MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr. margarin
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 4 adet elma
  • gıda boyası( yeşil)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:
  1. Un, şeker, nişasta, damla sakızı ve sütü derin bir tencereye koyun. Bir çırpma teli ile iyice karıştırıp çırpın.  Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başladığında altını kapatın, vanilyayı ve margarini ilave edin. Bir mikser yardımı ile en yüksek devirde margarin eriyene kadar çırpın.
  3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyip bir tavada içine iki yemek kaşığı şeker ve çay kaşığının ucu ile gıda boyası ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kupların dibine biraz elmalı karışımdan koyup üzerine biraz tavuk göğsü, yine elmalı karışım sonra yine tavuk göğsü ve en üstüne bol dövülmüş ceviz dökün. Soğuması için buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyin...

2 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Görüntü süper...bu vakitte görmek hiç iyi olmadı...elimi uzatıp alsam bir tanesini :))ellerinize sağlık...

serap polat dedi ki...

Cok guzel gorunuyor eminim lezzeti de harikadir.ellerine saglik.mutfak ev haniminin labaratuari bir yerde:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...