15 Mart 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK


       Son zamanlarda çabucak yapılmasından dolayı çok tercih ettiğim bir börek. İçine istediğiniz harcı koyup yapabileceğiniz midye böreğin tarifine buyurun bakalım...


MALZEMELER:

  • 4 adet yufka
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • peynir ( içine koymak için )
YAPILIŞI:
  1. Yufkalar önce dört eşit parçaya bölün.
  2. Yufkaların üzerine su ve süt karışımı fırça yardımı ile sürün.
  3. Kesilen yufkanın tam ortasından fotoğrafta ki gibi büzdürün ve iki taraftan sivri uçları birleştirin ( fotoğraftaki gibi )
  4. Birleştirilen yere biraz  peynir koyup kenarlarından kapatarak sarın.
  5. Tüm yufkaları bu şekilde sarın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerine sütlü yağlı karışımdan sürüp isteğinize göre susam ya da çörek otu serpin.
  7. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...


Fotoğraf netten alıntıdır...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık sunumlu bir börek.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bu börek süper oluyor..Ellerinize sağlık..

CANBOGAZDAN dedi ki...

benim de dolapta yufkam var midye borek olmayi bekliyor :) ellerine saglik canim. bana da beklerim, sevgiler. Şeyda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...