24 Mart 2014 Pazartesi

MİNİ MEYVELİ PASTACIKLAR



        Çay daveti soframda  yaptığım mini meyveli pastamın tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle bu gün... Takip edenler bilirler ben pasta yapmayı çok severim ve bu sefer de mini pastalar yapayım dedim. Pasta dilimleme dersi olmadan servisi de kolay olan bu pastaları çok seveceksiniz. Daha önce bir çok pastamda kullandığım pandispanya tarifimle buyurun bakalım mini pastalarımın tarifine...


MALZEMELER:

Pandispanya İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 1 Türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
İç Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • 1 çay bardağı frambuazlı damla çikolata
  • 1 su bardağı frambuaz
Dış Kreması İçin:
  • 1 paket orman sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 7-8 adet frambuaz
  • kivi, muz, frambuaz ( çilek de olabilir )

YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri; un, nişasta ve  kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  5. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Bu şekilde iki tepsi pandispanya pişirin.
  7. Kremayı yapmak için; sütü, nişastayı,unu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Krem şantiyi süt ile karıştırarak hazırlayın.
  8. Krem şantiyi ve hazırladığınız diğer pasta  kremasını mikser ile iyice çırparak karıştırın, soğuması için buzdolabında bekletin.
  9. Soğuyan pandispanyaları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile bastırıp minik pandispanyalar kesip yapın.
  10. Pasta kremasını iki minik pandispanyanın arasına yayın; damla çikolata  ve frambuaz koyun. Bu şekilde bütün hepsini yapın.
  11. Mini pastacıkların dışını da kaplamak için kremşantiyi süt ile çırpın ve çatalla ezdiğiniz frambuazları ilave ederek karıştırın. Buzdolabında soğuması için biraz bekletin ki daha iyi şekil verebilesiniz.
  12. Mini pastacıkların üstünü ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın. Üzerini de krem şanti sıkma aparatı ile de istediğiniz şekilde süsleyin. Çilek ,kivi, frambuaz, muz gibi istediğiniz meyveleri de minik minik doğrayıp üzerini süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip pastayı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

3 yorum:

BASİTTARİFLER dedi ki...

ellerinize sağlık

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık bahar gibi olmuş pastan içim açıldı,sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ne şeker olmuşlar.... Elerine sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...