Son zamanlarda çabucak yapılmasından dolayı çok tercih ettiğim bir börek. İçine istediğiniz harcı koyup yapabileceğiniz midye böreğin tarifine buyurun bakalım...
MALZEMELER:
- 4 adet yufka
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- peynir ( içine koymak için )
YAPILIŞI:
- Yufkalar önce dört eşit parçaya bölün.
- Yufkaların üzerine su ve süt karışımı fırça yardımı ile sürün.
- Kesilen yufkanın tam ortasından fotoğrafta ki gibi büzdürün ve iki taraftan sivri uçları birleştirin ( fotoğraftaki gibi )
- Birleştirilen yere biraz peynir koyup kenarlarından kapatarak sarın.
- Tüm yufkaları bu şekilde sarın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine sütlü yağlı karışımdan sürüp isteğinize göre susam ya da çörek otu serpin.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
Fotoğraf netten alıntıdır... |
3 yorum:
çok şık sunumlu bir börek.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Bu börek süper oluyor..Ellerinize sağlık..
benim de dolapta yufkam var midye borek olmayi bekliyor :) ellerine saglik canim. bana da beklerim, sevgiler. Şeyda
Yorum Gönder