22 Mart 2014 Cumartesi

GÜL REÇELLİ KURABİYE


       İstediğiniz reçel ya da marmeladı kullanarak yapabileceğiniz bir kurabiye. Ben çok sevdiğim gül reçelini kullandım, çocuklardan bana kalmadı desem doğrudur. Şekil olarak da elinizde nasıl kalıp varsa kalp,kare, yuvarlak fark etmez onunla yapabilirsiniz. 

MALZEMELER:

  • 125 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • bir paket vanilya
  • yarım su bardağı kadar gül reçeli
  • pudra şekeri ( üzerine serpmek için )
YAPILIŞI:
  1. Margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilyayı derin bir kapta karıştırın.
  2. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olması lazım.
  3. Mutfak tezgahına hafif un serpip hamurun yarısını merdane ile bir santim kalınlığında açıp, kalıp ile şekilleri çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.
  4. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde kalıpla çıkarıp bu sefer ortasını da kalıp ya da bir kapak yardımı ile kesin ve tepsiye dizin.
  5. Her iki şekilden de aynı sayıda olmasına dikkat edin. 
  6. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortası delik olmayanların üzerine reçel sürüp, delik olanlarında üzerine önce pudra şekeri serpip diğer kurabiyelerin üzerine koyup reçelle yapışacak şekilde koyun. Az gelirse orta kısmına biraz daha reçel koyabilirsiniz. Afiyet olsun....

7 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

nefis canım eline sağlık:))))

nisamla dedi ki...

eline sağlık cnaım görüntü muhteşem tadıda öyledir eminim :)

anne eli gibi dedi ki...

en şık ,en leziz kurabiyelerden biridir,bayılır bizimkiler.ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Keske kurabiye sever bir ev halkim olsa da yapsam cok guzel gorunuyor sahiden;)

marifet ellerimizde dedi ki...

harıka gorunuyor emınım tadıda süper olmuştur...ellerine sağlık...sevgıler zeynep

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
çok güzel oluyor bu kurabıyeler hem hazırlaması hem tüketmesi :))
afiyetle..

Sevil Şahin dedi ki...

Suzancım ellerine sağlık sosyal medyada çok beğendiğimi söyledim ama yine de burada da yazmak istedim.
çok nefis olmuş çok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...