Merhaba herkese, biliyorum arayı fazla açıyorum ama bu son bir haftam oldukça yoğun geçti ve böyle de devam edeceğe benziyor. Neler mi yaptım, arkadaşım Eylem' in yakışıklı oğlu Çağın sünnet oldu , onun için sünnet pastası ve mevlüt kurabiyeleri, arada sipariş aldığım pastalar ve dün benim doğum günüm için hazırlık yaptım. Ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali ( aslında eşim şeker hamurlu istemediği için ) kendime normal meyveli bir pasta yaptım. Hepsini inşallah paylaşacağım sizlerle. Bu hafta sonu da küçük şekerim canım oğlumun doğum günü var kısmetse onun için hazırlıklara başlayacağım. Yani anlayacağınız bu aralar fena halde mutfakta yaşıyorum. Olsun şikayetçi değilim halimden Allah sağlık versin yeter ki değil mi....
Bu gün sizlerle daha önce domatesli-biberlisini yaptığım açmaları bu sefer haşhaş ezmeli olarak yaptım. Eşim işe giderken götürmek istediği için son zamanlarda çok yapar oldum bu açmalardan. Her çeşidini yapıyorum, sizlerde peynirli, zeytinli istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Bu tarifimi sevgili Elif arkadaşımın http://tombultarifler.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı çay, kahve bahane etkinliğine gönderiyorum ve daveti için teşekkür ediyorum.
MALZEMELER:
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya ( ınstant)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 4-4 buçuk su bardağı un
- 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
YAPILIŞI:
1. Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız.
2. Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
4. Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
5. Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
22 yorum:
Canim ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
ellerine sağlık canım hazır gibi olmuş çok güzel kabarmış nefis
sevgiler:)
çayla mis gibi ne güzel olur, ellerine sağlık.
Eline emeğine sağlık canım.nefis olduğuna eminim.
Sevgiler...
kolaylıklar diliyorum canım..açmalar enfes görünüyor..ellerine sağlık sevgiler
canım ellerine sağlık katılımın için teşekkür ederim tarifin yayında.sevgiler
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo açmalar,olsada yesek hakkatten :) selamlar
offf.olsada yesem şimdi çayın yanında.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
mmmm...
miss miss..
aldım suzan,cım bi tanesini..
ellerine sağlık canım..
muhabbetle..
:)
gelde olsada yesek deme şimdi:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
canımcım ellerine saglık bende cok severim hashası...renkli pastayada bayıldım bu arada sevgiler...
PUFİDİK PUFİDİK NE GÜZEL OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK
suzancım nasılsın
:)
mmmmmm mis canım
bu ne güzel açmalar
ellerine sağlık canım
çocuklar iyilerdir
mutlu kal canım.
Canım maşallah sana..:))
bol bol siparişer gelsin inşallahda bizde burda çeşit çeşit o güzel pastalarından görelim..
Açmalar harika görünüyorlar..
Ellerine sağlık.
Çok öpüyorum.
harika görünüyor ellerine sağlık
Süper bir tarif, sabah sabah açınca açmalara bittim.Elinize sağlık
ellerıne saglık acmaya bayılıyorum yaw ama bıdefa yaptım sonra denemedım daha ama tuttum bu tarıfı caldım senden haberın olsun:)) tam blogunun ısmını sımdı soyluyorum oyyy olsada beraber yesek suzan:)
Açmalar harika görünüyor ellerinize sağlık
süper görünüyorlar ellerine sağlık canım
cok guzel olmus canım yumuşacık ellerıne sağlık,sevgıler
Suzancım açmaların harika görünüyorlar haşhaşıda çok severim denenecekler listesine aldım bile Sevgilerimle canım...
tariflerinz çok güzel ve anlayabilceğimz dilden anlatyrsunuzz çok teşekürler..:)
Yorum Gönder