1 Ağustos 2011 Pazartesi

LEYLEĞİ HAVADA GÖRDÜK VE SONUNDA DÖNDÜK........


 İŞTE GELDİMMM....
     Uzun bir aradan sonra merhaba hepinize... Bu sene gerçekten leyleği havada gördük Giresun, İzmir derken dönüşte birde Gelibolu'daki arkadaşlarımıza gittik ve üç günde orada kaldık.
         İki çocukla bu kadar yer gezmek zor olmadı mı diyenler olabilir, aman maşallah geçen sene bir saatlik yolda bile bizi perişan eden  oğlum bu sene bizi hiç üzmedi. Bu yüzden çok güzel geçti tatilimiz diyebilirim. O kadar çok fotoğraf  çektim ki seçmekte çok zorlandım. Hepsini paylaşmam mümkü olmadığından bir kaçını seçtim. Bugün yalnızca Giresun'dakileri paylaşmak istiyorum. 
      Bu arada Giresun'da canım çekti pişirdim  blogunun sahibi arkadaşımla da tanıştık. Giresun'a geldiğinde muhakkak görüşelim diye mesaj yazmıştı bana. Son anda fırsat bulup biz yola çıkmak üzere olduğumuzdan kısa bir ziyarette bulundum kendisine. Çok samimi ve sıcak sohbet oldu benim açımdan. Tanıştığımıza çok memnun oldum, inşallah bir dahaki sefere görüşmek üzere ayrıldık ama çok teşekkür ediyorum kendisine daveti için.

Giresun Merkez  Meydanı

Çiçekli Köyü ( Annemlerin köyü )
  
  
  
  Fındık diyarı Giresun'umda hava hep yağmurluydu.
Geceleri hava çok soğuk olduğu için yorganla yattık. Şekerlerim çok mennundular çünkü alabildiğine fındık bahçesinde oynadılar rahatça. Dedelerinin kurduğu hamak ve salıncaklarda da sallanıp durdular.




Sualp'in hamak keyfi...
Suay salıncakta...
İçinde fındıkla ilgili yapılmış herşeyi bulabileceğiniz ve sevdiklerine hediyelik alabileceğiniz güzel bir dükkan.




Köyden eski bir karadeniz evi ama içinde yaşayanlar var tabi...



 Bu da dayımların ineği, adı Çiçek.
Suay çiçek  ineğin sütünü ve kendisini çok sevdi. Çiçek ineğin peşinden de hiç ayrılmadı.

         Giresun'a gitmediyseniz, görmediyseniz mutlaka tavsiye ederim gidin görün. Karadeniz'in o tertemiz bol oksijen dolu kokusunu içinize çekin, bambaşka hissedeceksiniz kendinizi. Çok yağmurlu olduğundan her yere gidemedik bu sefer ki kaleye bile çıkamadık. Giresun Kalesi'nden resimler çekip paylaşmak kısmetse seneye kaldı inşallah. Bilenler bilir ; Karadenizin her yeri görülmeye değer, havası suyu bir başka güzel. 


      On bir ayın sultanı Ramazan Ayı geldi. Bu akşam ilk iftar sofraları kurulacak ne güzel. Akşama iftara benim de misafirlerim var, yani güzel bir sofra hazırlamak için özlediğim iki şekerli mutfağıma gidiyorum. Yokluğumda blogumu yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel paylaşımlarla görüşmek üzere, herkese hayırlı ramazanlar...

10 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

SUZANCIM İLK HOŞGELDİN BENDEN GELSİN......

HOŞGELDİN..SEFA GETİ,RDİN..GERÇİ RAMAZANDA ORUÇLA PEK KOLAY YAZILMIYOR AMA UMARIM SIKSIK GÖRÜŞÜRÜZ CANIM..BU ARADA BAYILIYORUM SENIN MELEKLERE....MAŞALLAHHHHH

olsada yesek suzan dedi ki...

marifet ellerimizde; hoşbulduk canım benim bol bol görüşürüz inşallah çok teşekkür ederim çok mutlu oldum, özlemişim valla sizleri...

mandalincikmazi dedi ki...

Eeee valla çok gezdiniz siz iyi yapmışsınız dönmekle bak ramazanda geldi .
Hoşgeldinizzz.
hayırlı ramazanlar dilerim canım......

Mutfak Faresi dedi ki...

Ya oraya yeşil fındık resimleri koymuşsunuz bayılıyorum ben onlara. Hasta olana kadar yiyebilirim. Ama sanırım bizim eskişehire yememiz için vakit var galiba daha.
Blogunuz çok güzel, ben de ilginç tarifler denemeyi çok seviyorum. Takipteyim, sevgiler...

GÜLSÜM dedi ki...

MALESEF BENDE HAVADA GÖRDÜM... AMA ŞU AN EVDEYİM NİHAYET.....

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm hosgeldin..benim açımdanda samimi bi sohbet oldu.yine geldiğinde her zaman beklerim..

Sevil Şahin dedi ki...

Suzancım hoşgeldin sefalar getirdin.
Ne güzel hep merak ediyorum karadenizi sayende azda olsa fikir edindim. Kısmet olursa birgün bende bir karadeniz turu yapacağım inş.
Ramazanın mübarek olsun arkadaşım .
Hayırlı ve huzurlu ramazan ve iftarlar diliyorum
ayrıca
ufak bir duyurum var arkadaşım tariflerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını ister misiniz? hem sizin adınızla, hem de hiç bir ücret ödemeden.
http://www.yemekdaveti.com/sik-sorulan-sorular
sayfamıza ziyaretinizi bekliyorum.
sevgilerimle

olsada yesek suzan dedi ki...

yıldız;evet tam zamanında döndük hoşbulduk teşekkürler hayırlı ramazanlar..

mutfak faresi;bende severim çok teşekkürler her zaman beklerim..

gülsüm; gezmek güzel ama ev gibisi yok teşekkürler...

canım çekti pişirdim; canım hoşbulduk çok teşkkürler sıcaklığın için ...

bir demlik sohbet; hoşbulduk sanada hayırlı ramazanlar inşallah gidersin sende duyurun için de ayrıca teşekkürler...

lezzettabağı dedi ki...

Gresunu göçrmedim ama çok da merak ediyorum inşallah en kısa zamanda bir karadeniz turu yapmayı istiyoruz. ne güzel yağmur berekettir, hayatttır tek kelimeyle.. toprağı insanı doğayı beslerBu arada hayırlı ramazanlar sevgiyle kalın..minnoşları çok öpüyorum.

canan dedi ki...

bende bayramda Giresundaydım eşimin memleketi merkeze bağlı bir köyden bende 3 günde epeyce gezdim ve resim çektim çok güzel bir yer gerçekten insanın evi gibisi yok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...