2 Kasım 2013 Cumartesi

SİRKELİ BİBER KIZARTMASI


       Merhaba, sizlerle harika bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Belki bilenleriniz, yapanlarınız vardır, ben yeni öğrendim ve biraz kendime göre yapmaya çalıştım.
          Gittiğim bir mevlitte ikramların arasındaydı ve ben nasıl beğendim anlatamam. Tabi mevlit kalabalık sorup tarif alamadım bir tek adı ne bunun dedim, "sirkeli biber" deriz, " biz göçmenler çok yaparız", dediler. Nette baktım hep haşlanmış biberle yapılmış ama benim yediğim tat kızarmış biber tadıydı ya da bana öyle geldi. Ben de kızartarak denedim tam istediğim ve yediğim gibi harika oldu.O gün bu gündür kaç kere yaptım anlatamam. Yaptığınız zaman 2-3 gün içinde tüketmeniz gerekiyor, bir gün bekletip ondan sonra yemenizi öneririm. Sarımsak yoktu benim yediğimde ama sarımsak da konulabilir bence. Özellikle bulgur pilavının yanına çok yakıştırdığım için onunla fotoğraflamak istedim ama her sofraya çok yakışır bence eğer sizde benim gibi sirkeli tatlardan hoşlanıyorsanız. 


MALZEMELER:
  • yarım kilo çarliston biber
  • yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • yarım su bardağı üzüm sirkesini bir parmak geçecek kadar su
  • yarım demet maydanoz
  • sıvı yağ ( biberleri kızartmak için )
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Biberleri yıkadıktan sonra saplarını kesip bıçakla ikiye ayırır şekilde kesin. Çekirdekli kısımları çok büyük olan biberlerin çekirdeklerini çıkartabilirsiniz.
  2. Biberleri bol kızgın yağda kızartın. Kızaran biberleri derin kapaklı bir kaba borcam gibi alırsanız iyi olur.
  3. Sirkeyi ve suyu içine damak tadınıza göre tuzunu da ilave edip tuz eriyene kadar iyice karıştırın.
  4. Biberlerin üzerine bu karışımı ve kıydığınız maydanozları döküp karıştırın. Kapağını kapatın ve 5-6 saat beklettikten sonra yemekleriniz yanında servis edin. Afiyet olsun.


11 yorum:

Unknown dedi ki...

İlk fırsatta deneyeceğim,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ellerine sağlık...
Hiç duymamıştım, enteresan bir şeye benziyor..:) denemeliyim :)
bir soru: su ve sirke fazla gelmiyor mu?
sevgiler..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Tam benim damak tadima uygun bisi bu,mutlaka denemeliyim,bakalim nasil olacak,afiyet olsun!

olsada yesek suzan dedi ki...

Mehtap Kaya, Bir Terzi Kızı teşekkürler :)

Tatlıdan Tuzluya, evet siz yazınca farkettim su oranını yanlış yazmışım düzelttim çok teşekkürler :)

mutfagabuyrun dedi ki...

çokta şık bir sunum.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ben teşekkür ederim..:)

Nil dedi ki...

ilk defa duyuyorum. bir nevi turşu. elinize sağlık. denemeliyim.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

İlk kez ördüm böyle bir tarif çok merak ettim denicem
Davet masaları için güzel bir alternatif önceden yapıp bekletme şansımız olması ayrı bir güzel
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım biz bu turşuyu kış hazırığı olarak çok yaparız adı sirkeli yağlıdır.Biz de göçmeniz ama kızartarak değil kaynayan sirkei yağlı karışımın içine atıp biberlerin rengi değiene kadar bekleterek sevgilerimle...

nisamla dedi ki...

annem çok yapar bunu misafirlere falan şipşak hemen kaynatır :) tadıda harikadır çok severim elinize sağlık sevgilerimle

Unknown dedi ki...

elinize sağlık çok hş görünüyor farklı tarifler için
şeflerin mutfağı resimli yemek tarifleri sitei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...