25 Kasım 2013 Pazartesi

SOSLU KAKAOLU KEK ( MİKRODALGADA SİLİKON KALIPTA PİŞEN )


        Yeni bir haftaya daha merhaba dedik. İnşallah hepimiz için havalar ne kadar kasvetli, kapalı da olsa haftamız güzel geçer. Bugünkü tarifim görüntüsü çok beğenilen çay sofrası ikramlarımdan soslu kakaolu kek. Silikon kalıpta kek pişirmeyi seviyorum şekilleri gayet güzel oluyor. Ama bu seferki kekimi silikon kalıpta fırın yerine mikrodalga fırında pişirdim.  Daha önce paylaşmış olduğum mikrodalgada 7 dakikada pişen ıslak kek tarifimle aynı malzemeler ama yapımında biraz değişiklik var. Birde bu silikon kalıpta olduğu için 12 dakikada pişiyor. Mikrodalga fırını olmayanlar ise bu keki yine silikon kalıpta normal kek pişirir gibi pişirebilirler.


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay bardağı damla çikolata( üzeri için ben frambuazlı damla çikolata kullandım )
  • 2 yemek kaşığı süt 
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice karıştırın. 
  2. Sütü, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3.  Unu,kabartma tozu, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin. Normal kek hamurundan daha akışkan bir kıvam olacak yanılıp daha fazla un eklemeyin.
  4. Silikon kalıbı sıvıyağ ile her tarafını gezdirerek yağlayın ve elinizle un serpin ki çıkartırken düzgün bir şekilde çıksın kekimiz.
  5.  Mikrodalga fırında 800 watta ve 12 dakikaya ayarlayıp pişirin.
  6. Sürenin sonunda bir kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin, bazen markaya göre mikrodalgalarda fark olabiliyor. Eğer pişmedi ise 1 dakika daha pişirin.
  7. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika bekletip silikon kalıbı ters çevirerek dikkatli bir şekilde keki çıkarın.
  8. Damla çikolatayı benmari usulü  ( cam bir kaba çikolataları koyup başka bir kaba su koyup  cam kabı kaynayan bu suyun  içinde çikolataları eritin ) eritin. İçine sütü ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün. 
  9. Kek ılınınca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  NOT: Mikrodalga fırını ilk kez kullanacaksanız kullanma kılavuzunu çok iyi okumanızı tavsiye ederim. Her türlü keki mikrodalga fırında yapabilirsiniz ama  mikrodalgada kullanılabilir işareti olan silikon kalıplar ve borcamlar dışında metal kalıplar asla kullanmayın.

11 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım gözalıcı göz doyurucu harika bir kek bu :)
sevgiler..

kardelen sezgin dedi ki...

mikrodalga yeni duydum demekki oluyor işte olmuş çok da güzel eline sağlık canım

Emek Kafee dedi ki...

harıka gorunuyor elınıze saglık

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerinize sağlık güzel ve pratik bir tarif olmuş.... sevgiler...

birdilimdus dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık...

Sevgiler
Evren

Gönül dedi ki...

tatlım ellerine sağlık pek güzel olmuş...sevgilerimle öpuyorum

Aycan dedi ki...

görüntü müşhiş canım.Ellerine sağlık

birtutamkekik Ayşegül Atılgan dedi ki...

görseller aldı beni benden canısı.:)
ellerine saağlıkkkk..
öperim kii.;)

Gönülünce dedi ki...

Aniden gelen misafirler için mikro dalga kurtarıcı oluyor bende sık yaparım...Ellerinize sağlık...

www.gonuluncelezzetler.com

Adsız dedi ki...

çok güzel tarifleriniz var fakat kulandığınız frambuazlı damla çikolata yada çilekli damla çikolata diyorsunuz bunları ben marketlerde bulamıyorum nasıl temin edebilirim

NİRVANA dedi ki...

Cok merak ediyorum gercekten hiç denemedim...Ama yapmak lazım ellerine saglık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...