16 Kasım 2013 Cumartesi

JÖLELİ MUHALLEBİLİ PASTA


       Hadi nerede kaldı tarifler diyenler...Geldim geldim... Oğlumun hastalığı ve aşure gününün de araya girmesiyle biraz gecikti tarif yazmam. Ama ne yapalım hemen telafi edelim değil mi?           
        Facebook sayfam, instagram ve gelen mesajlar da çay soframda ki en çok tarifi istenenler bu jöleli pasta ile brokoli salatası oldu. Benim her zaman kurtarıcı tariflerimden biridir aslında bu pasta. Jöle olmasa bile muhallebi, muz ve kedidili bisküviyle bile yaparım hemen acil gelen misafirlerime. Jöleli olunca bir de kalıpla güzel şekil verilince tam bir görsel şölen oluyor. sofrada ve dikkat çekiyor. Tamam tamam uzatmıyorum daha fazla hadi buyurun tarifime...


MALZEMELER:
  • 1 paket çilekli jöle
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 7-8 adet kedidili bisküvisi
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle muhallebiyi yapmak için bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup orta ateşte koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın. Bir iki dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp, vanilyayı ekleyin ve soğuması için ara sıra karıştırarak bekletin.
  2. Muhallebi ılındıktan sonra jöleyi paketin üstündeki tarife göre 2 buçuk su bardağı kaynamış su ile hazırlayın.
  3. İstediğiniz bir kalıbı ben silikon kalıp kullandım hafif su ile ıslatıp suyu dökün. jölenin yarısını  kalıba dökün.
  4.  Muzu dilimleyip jölenin içine yan yana dizin. 
  5. Biraz jöle katılaşmaya başlayınca muhallebinin yarısını jölenin üzerine dökün.
  6. Kedi dili bisküvileri jölenin içine batırıp muhallebinin üzerine dizin.
  7. Kalan jöleyi de bisküvilerin üzerine dökün.
  8. Jöle yine katılaşınca kalan muhallebiyi dökün. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra bir servis tabağına kalıbı ters çevirip pastayı çıkarın. Bu işlemi yaparken dikkat edin çünkü jöle kayıp şekli bozulabilir. Dilimleyerek servis edin afiyet olsun...


14 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Görüntü süper nefis olmuş ellerine sağlık.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Evettt,beklediğim tarif gelmiş.Süper..ellerinize sağlık,mutlaka deneyeceğim..sevgiler.

nisamla dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık ben bir kez deneidm bunu jölem kalıba yapıştı sinir olmştum ama tekrar deneyesim var görüntüsü harika :)

Swotpisces dedi ki...

çok hoşşşşş...elinize sağlık...

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık ve güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

YELDA dedi ki...

ellerine sağlık, görüntü ayrı güzel lezzetide eminim ondan güzeldir :)
Sevgiler.

muko dedi ki...

merhaba
geçmiş olsun oğlunuza
çokk güzel görüntüü muhteşem hatta
elinize sağlıkkkk

sevgilrimle

CANBOGAZDAN dedi ki...

O ne hos goruntu oyle. Marifetli oldugun kadar da zevklisin canim. Iki sekerini de kocaman opuyorum, sevgiler. Şeyda

Unknown dedi ki...

Hakikaten muhteşem görünüyorrrr:)
Ellerine sağlık canım.
Baktım kaldım valla:)

Güloanne mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüy

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Off bayıldım görüntüsüne:)Şöyle elimi uzatıp almak istedim bir parça:)Ellerine sağlık , nefis görünüyor.Ama ben bu tatlıyı yaparsam kimseye kestirmem , görüntüsünü bozmasınlar diye:-)Sevgiler..

yasminnn dedi ki...

Selamlar tarifiniz enfes gorunuyor. Benim bir sorum olacak deneyimli arkadaslara :Bir gun evvelden yapsak ertesi aksama kaliptan cikarmak sikinti olur mu?

yasminnn dedi ki...

Selamlar tarifiniz enfes gorunuyor. Benim bir sorum olacak deneyimli arkadaslara :Bir gun evvelden yapsak ertesi aksama kaliptan cikarmak sikinti olur mu?

olsada yesek suzan dedi ki...

yasminnn hayır hiç bir sorun olmaz teşekkürler sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...