Mutlu bir hafta dileyerek bir pasta tarifi daha veriyorum sizlere. Bu aralar hep pasta tarifi verir oldum farkındayım. Ama bu sefer kendim için yaptım. Doğum günüm geçeli on beş gün oldu ama ancak sıra geldi paylaşmaya. Yolun yarısına doğru ilerlemekteyim :) 33 yaşında oldum...Bu güzel günümde sevgili dostlarımız Çiğdem-Ercan ve Sezgi-Fatih bizi yalnız bırakmadılar, bende onlar için küçük bir akşam sofrası hazırladım.
Eşim her ne kadar sana ben pasta yaptıracağım dese de, hayır ben yapacağım dedim ve eşimin isteği üzerine kremalı bir pasta yaptım. Yeşil rengi çok seven ben tabi kendim için yeşil renkte, üzeri bol meyveli bir pasta yaptım. Pastamın mumlarını kızımla beraber üfledik, canım ailem ve dostlarımızla beraber muhabbetli güzel bir akşam geçirdik.
- Haşhaş ezmeli açma ve sade açmalar (tarif için tık)
- Kısır ( tarif için tık)
- Tavuklu kuskus salatası ( tarifi gelecek)
yaptım. Meyveli pastamın tarifini hemen veriyorum, ben hayat koşturmacasına devam ediyorum . Hepinize sevgiler....
Pandispanya İçin;
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
- 3 türk kahve fincanı un
- 1 türk kahve fincanı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 damla acı badem aroması (dr.oetker)
- Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için)
- kivi, muz, elma , portakal ( pastanın üzeri için )
- 2 paket pasta kreması
- 1,5 su bardağı süt
- pasta süsü
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- çeyrek limon suyu
YAPILIŞI:
- Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika mikserin en yüksek ayarında çırpın.
- Toz şeker ve vanilyayı kaynar suyu da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kuru malzemeleri un, nişasta, kabartma tozu eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
- Son olarak acı badem aromasını da ekleyin ve karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Pasta kremasını süt ile çırpın ve hazırlayın.
- Pişip soğuyan pandispanya soğuduktan sonra iki kata ayırın. İlk katı şekerli süt karışımı ile ıslatın ve üzerini pasta kreması ile kaplayın. Damla çikolata dökün. İkinci katı da şekerli süt ile ıslatın ve üzerine kapatın.
- Kalan pasta kremasını çay kaşığı ucuyla çok az yeşil renk gıda boyasını katın ve iyi ve karıştırın.
- Pastanın üzerini kenarlarını yeşil pasta kreması ile kaplayın. Pastanın yan taraflarını pasta süsü ile süsleyin.
- Jöleyi yapmak için bir cezve ya da küçük bir tencerede su, toz şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Biraz sıcağının çıkması için bekletin.
- Meyveleri dilimleyin ve istediğiniz şekilde pastanın üzerine dizin.
- Ilınan jöleyi meyvelerin üzerine yayarak dökün. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletip servis edin. Afiyet olsun.
19 yorum:
Ellerine sağlık canım yaaa diyetteyim şu aralar nasıl canım çekti anlatamam;)))
Canım ellerine sağlık sevgiler.
Cok güzel bir pasta canim daha nice uzun yillarra hep beraber .
Nice yillara canim...
harika süslemissin
:-))
Çok şık bir pasta olmuş, ne güzel bir seferde kendinize yapmışsınız. Tam bir görsel şölen gibi, yeşil benimde favori rengim.Ellerinize sağlık
ellerinize sağlık. nefis görünüyor. doğum gününüz kutlu olsun.
olsa da yesek :)
Eline sağlık arkadaşım pastan çok şık ayrıca yeni yaşın da kutlu olsun sevgiler...
meyvali pastalara bayilirim harika gorunuyor canim eline saglik:))
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
bu güzel yorumlar için hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar ....
Yeni yasinda tüm güzellikler senin
olsun.Pasta harika görünüyor.Ellerine
saglik canim.
saglıklı ve mutlu güzel yıllar diliyorum arkadaşım.pastanda harika gözüküyor.ellerine saglık.
Öncelikle, gecmis dogumgününüzü kutluyorum.... Sevgilerimle, ellerinize saglik...
ben bu bloğa bayıldım :) bundan böyle takipteyim....
iyiki doğdun suzancığım nice senelere... yeşili sevmek ve kova burcu olmak ortak yönlerimiz o zaman. pastan da çok hoş olmuş ellerine sağlık sevgilerimle...
renginede bayıldım tadı da muhteşemdir herhalde, afiyet olsun.
pasta çok güzel görünüyor:)ellerinize sağlık.
geçmiş doğum gününüzde kutlu olsun.
ne guzel yapmissin pastani,bu sene bende yaptim dogumgunu pastami.ellerine saglik.
Yorum Gönder