Merhaba, yine çok önceleri yaptığım bir tarif...Tart kalıbından dağılarak çıkan pamuk prenses tatlısını hemen kuplara bölüp kremalarını üstüne dökünce hop oluverdi kupta pamuk prenses tatlısı. Eee mutfakta çareler tükenmez... Bu halini de çok sevdim ben ama orjinalini de paylaşacağım inşallah fotoğraflama fırsatı bulduğumda. Hadi bakalım buyurun tarifime...
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- Yarım lt süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket çilekli cremeole
YAPILIŞI:
- İlk olarak tatlının kekini hazırlıyoruz.. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- En son un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek karışıma ekliyoruz.
- Yağlanmış tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz (keki tart kalıbında yapmak önemli ve kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz)
- Kreması için ise bir tencerede yumurta sarısını ve şeker çırpma teliyle çırpıyoruz. Un ve nişasta ekliyoruz. Azar azar süt ilave ederek karışım iyice çırpıyoruz ve tencerenin altını yakıyoruz.
- Sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatarak vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan tart kekini ılındıktan sonra kalıptan çıkarılarak kuplara parça parça bölerek dağıtın. Üzerlerine kremayı dökün, en üstünede paketinin üzerindeki tarife göre Cremeoleyi hazırlayıp dökün. Tatlımız hazır, üzerini renkli süslerle süsleyip afiyetle yiyin...
3 yorum:
Merhaba
Nasılda güzel görünüyorlar.Elimi uzatsam sanki birini alabilirmişim gibi.Elinize sağlık.
çok lezzetli görünüyor.. ellerinize sağlık.
Nefisss gorunuyor ellerine saglik canim 💞
Yorum Gönder