1 Kasım 2014 Cumartesi

GÜLLÜ PASTA ( MİKRODALGA PASTASI )



     Kızımın isteği üzerine, kız partisi için yaptığım çok pratik bir pasta. Daha önce paylaştığım mikrodalgada ıslak kek tarifim ile yaptığım kek ile çok kısa sürede pişirip krem şanti ile süsledim pastamı. Pişirmesi 7 dakika olup, krem şanti ile de içini dışını süsleyince toplamda bir saatimi aldı bu pastayı yapmam desem yalan olmaz. Ama mikrodalgam yok derseniz aynı tarifi normal fırınlarda kek pişirir gibi de pişirebilirsiniz. 


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı  un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • 2 adet muz
  • damla çikolata
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice karıştırın. 
  2. Sıvı yağ, sütü de ekleyip karıştırın. Unu,kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Normal kek hamurundan daha akışkan bir kıvam oluyor, şaşırmayın.
  3. Yuvarlak küçük borcamı yağlayıp un serpiştirin ve kek hamurunu dökün. Mikrodalga fırında 800 watta ve 7 dakikaya ayarlayıp pişirin.
  4. Kek fırından çıkınca bir kürdan ile gelişigüzel batırıp çıkararak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir dakika daha pişirebilirsiniz.
  5. Piştikten sonra keki kabında çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Bu arada krem şantiyi süt ile çırpıp hazırlayın, muzları dilimleyin.
  7. Keki bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin, bir kat keki servis tabağına koyup üzerine dilimlenmiş muzları dizin ve krem şantiyi yayarak koyun.  Bol damla çikolata serpip , ikinci kat keki üzerine kapatın. 
  8. Kalan krem şantiye çay kaşığının ucu ile pembe olması için çok az ama gıda boyası ekleyip karıştırın. Sıkma torbasına koyup yıldız uç ile içten dışa doğru yuvarlak hareketle sıkarak gül şekli vererek pastanın dışını bu şekilde tamamen kaplayın. İşte pastamız hazır. Eğer gül şekli yapamazsanız iştediğiniz gibi süsleyerek kaplayabilirsiniz pastayı. 
  9. Pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun...
  NOT: Mikrodalga fırını ilk kez kullanacaksanız kullanma kılavuzunu çok iyi okumanızı tavsiye ederim. Her türlü keki mikrodalga fırında yapabilirsiniz ama  mikrodalgada kullanılabilir işareti olan silikon kalıplar ve borcamlar dışında metal kalıplar asla kullanmayın.

6 yorum:

Pembe Kreasyon dedi ki...

Cok guzel gorunuyor. İnsan gozunu alamiyor pastadan. Ellerinize saglik

complete_the_sentences dedi ki...

Oyy, tam bi kız pastası olmuş güllü müllü. Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun... :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Pembiş pembişş,nefis olmuş..ellerine sağlık Suzancım...

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel bir görüntü...

Renklİşler dedi ki...

Merhaba çok güzel olmuş elinize sağlık kremşantili böyle bir pasta yaptırmak istiyorum kızımın doğumgünü resimleri için ama pastaneler yapmak istemiyor akar kullanamazsınız diye. Acaba nekadar süre akmadan dayanabilir bu pasta benim için yarım saat dayansa yeter

olsada yesek suzan dedi ki...

Sevgili Renkli İşler; öncelikle çok teşekkürler, kesinlikle akmaz ben akşamdan yaptım ve buzdolabında beklettim. Çok fazla sıcakta beklemesi lazım
ki aksın dayanır merak etmeyin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...