5 Kasım 2014 Çarşamba

PATATESLİ UNLU BÖREK


        Yıllardır alıştığım klasik hazır yufka ile börek tarifime bir de un eklenince artık kolay kolay el açması börek bir daha yapmam herhalde. Gerçekten de el açması tadında oluyor börekler un sayesinde . Özellikle bir de benim gibi köy tereyağı ile yaparsanız harika bir lezzet olur. Deneyin mutlaka derim, sizde çok beğeneceksiniz, benden söylemesi...


MALZEMELER:
  • 1 kilo yufka
  • 100 gr. tereyağı ya da margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • bir büyük kase dolusu un
  • 7-8 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz, kara biber
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Patatesleri haşlayıp,suyunu süzün, kabuklarını soyduktan sonra iyice sıcağıyla iyice ezin.
  2. Bir tencereye soğanları minik minik yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun. Salçasını da ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
  3. Patatesleri de ilave edip biraz kavurun, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları katıp karıştırın. Altını kapatıp biraz ılınması için bekletin.
  4. 1 adet yufkayı tezgaha zıp serin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürün.
  5. Yufkanın her yerine elinizle bolca un serpiştirin. Patatesli harçtan yufkanın bir kenarına bir uçtan ucundan bir ucuna çok yaymadan koyun.
  6. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Bıçakla rulodan 4 parmak kalınlığında kesip yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yan yana dizin.Bütün yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra kalan yağı da böreklerin üzerine sürün, isteğinize göre haşhaş tohumu, çörek otu ya da susam serpin.
  7. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun...

4 yorum:

Havva Peynirci dedi ki...

kayınvalidemle birlikte okuduk,çok beğendik,misss dedik
eline sağlık suzan

RABİA SERTELİ dedi ki...

Patatesli böreği pek tercih etmem ama sizinkilerin görünüşleri harika. Denemeye değer. Paylaşım için teşekkürler...

zeniah dedi ki...

Ben yaptim cok guzel oluyor

Hayatın Tatları dedi ki...

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım unlu harçla yapılan böreklerin el açmasından hiç farkı yok. ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...