23 Aralık 2013 Pazartesi

KISIR


Kısır en bi sevdiğim :)

     Blogumda daha önce kame biber içinde kısır yapıp tarifini paylaşmıştım. Şipşak misafir soframda da yapınca bu şekli ile paylaşmak istedim sizlerle. Herhalde bol ekşili kısır sevmeyen yoktur. Bu şekilde bir sunum ile de zaten sevmeyenler bile görüntüye bayılıp yemek ister herhalde. Hadi bakalım kısır severler buyurun tarifime...


MALZEMELER:                                                                        
  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası yada biber salçası var ise daha iyi olur
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet kıvırcık salata
  • 2 adet domates
  • 3-4 dal taze soğan
  • kuru nane, kimyon, pul biber, tuz
  • nar ekşisi ( isteğe göre üzerine döküp yemek için )
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle bulgurları kapağı olan bir kabın içine alın. Bulgurların, üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su dökün. Kapağını kapatın ve bulgurların şişmesi için 10-15 dakika bekleyin.
  2. Bulgurlar şişerken kıvırcık salatayı, taze soğanları  ve domatesleri yıkayın ve minik minik doğrayın.
  3. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra salçayı, limon suyunu, zeytin yağını ve baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  4. Sonra üzerine doğradığınız yeşillikleri ve domatesleri de ilave edin, karıştırın.
  5. Baton bir kek kalıbının içine kısırı dökün, üzerine iyice kaşıkla bastırın ki şekli iyi olsun. Kalıbı uygun bir servis tabağına şekli bozulmaması için dikkatlice ters çevirin. Üzerini domates dilimleri ile süsleyip nar ekşisi dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok şık bir sunum olmuş.
Sevgiyle kal.

Emine Rüzgar dedi ki...

kısır harika görünüyor ellerine sağlık canım.

Tarkanın Annesi dedi ki...

vallahi akşam doğumgününe yaptım hakikaten kısır böyle sofralarda olmazsa olmaz çok güzel ellerine sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis görünüyor,sunumda çok şık.Ellerinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...