22 Aralık 2013 Pazar

JÖLELİ MUHALLEBİ

 
      Sütlü tatlı canımız çektiğinde, her zaman ki tarifim ile küçük şekerim oğlum illa jöleli olsun deyince hemencik yapıverdiğim, bu uzun gecelerde televizyon keyfimize eşlik eden tatlımızın tarifine buyurun bakalım...


MALZEMELER:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket muzlu jöle
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle paketin arkasındaki tarife göre jöleyi hazırlayın. 
  2. Jöle biraz ılınınca küçük bir mutfak havlusunu rulo yapıp bardakları yan duracak şekilde koyup jöleleri bardakların içine paylaştırarak dökün. Yan duran bardaklarda jöle tamamen soğuyana kadar bekletin.
  3. Bu arada muhallebiyi yapmak için tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  4. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip altını kapatın.
  5. Soğuyup katılaşan jölenin yan tarafına da  jöle kayıp şekli bozulmasın diye bardağı yan tutarak muhallebiyi dökün. Artık bardağı dik koyup buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık.
kesinlikle deneyeceğim :)

selma tamer dedi ki...

eline sağlık hafıf bır tatlı olmus

Swotpisces dedi ki...

ne şeker bir görüntü, elinize sağlık...

Meltem IŞIKAY dedi ki...

Nefis ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Sunumun çok hoş olmuş ellerine sağlık sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...