7 Mayıs 2014 Çarşamba

SÜSLÜ TIRTIL KURABİYE


     Aslında her zaman yaptığım kurabiye hamuru ile bu sefer tırtıl denilen farklı şekil vererek yaptığım bir tarif. Diyorum ya her zaman süslemek çok önemli diye işte kurabiyenin görüntüsü bambaşka albenili oluyor böylece. Elinizle yuvarlayıp üstünü bu şekilde bile süsleyebilirsiniz. Artık tarif benden hayal gücünüzle süslemesi sizden. Sevgilerimle...


MALZEMELER:

  • 150 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Çikolata ve renkli pasta süsü,hindistan cevizi ( süslemek için )
YAPILIŞI:
  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp unu kontrollü olarak azar azar ekleyerek yoğurun.
  2. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
  3. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine tırtıl kurabiye aparatı ya da yoksa benim gibi krem şanti sıkma ucu ile şekil vererek aralıklı olarak tepsiye dizin. 
  4. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Çikolatayı benmari şekilde eritip soğuyan kurabiyelerin bir ucunu önce çikolataya sonra pasta süsüne bulayıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun...


6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çayın yanında nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

günlük yaşamım dedi ki...

türkmax gurme tv de olsa da yesek programının her açışımda aklıma siz ve blogunuz eliyor :)) buarada kurabiyeler şahane görünüyor

kış güneşi dedi ki...

hiç yapmadım bende denemek istiyorum harika görüntü eline sağlık canım

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Eline sağlık canım eskiden yapardım çocuklar la oyun olurdu ne iyi etmissin canım:)

Unknown dedi ki...

Muhtesem gorunuyor canim. Ellerine saglik...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım, kesinlikle eskimeyen eskimeyecek bir tarif bu kurabiyeler..
afiyetle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...