6 Mayıs 2014 Salı

KADAYIF MANTI



        Son zamanlarda koşturmadan yine bilgisayar başına oturup tarif yazma fırsatım olmadı. Bazen o kadar zor oluyor ki bir tarif yazmak, öyle göründüğü kadar kolay değil epey bir vakit alıyor. Cep telefonundan paylaşım yapmak daha kolay geldiğinden instagramdan anlık paylaşımlar yapıyorum, merak edenleri instagrama  beklerim...
        Daha önce paylaştığım Refika Birgül ile mucize lezzetler etkinliğinde yapmış olduğumuz harika bir lezzetin tarifini veriyorum sizlere. Kadayıflı mantı olur mu dediğinizi duyar gibiyim. Oluyor valla hemde çok güzel oluyor. Sevgili Refika Birgül' ün reçetesi ile sonucu merak ederek yaptığımız ve sonrasında yemeye doyamadığımız bu tarif farklı tarif sevenler ve arayanlara şiddetle tavsiyemdir. 

4 kişilik
MALZEMELER

  • 250 gr kadar taze kadayıf
köfte için:
  • 100 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • değirmen karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 tatlı kaşığı galeta unu
  • elinizi yağlamak için yumuşak tereyağı ya da sıvı yağ
yoğurt sosu için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
domates sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi ya da 4-5 yemek kaşığı domates püresi
  • 4-5 dal taze kekik
  • 2 dal taze nane
  • değirmen karabiber
süslemek için:
  • sumak
  • kimyon
  • taze nane
  • taze kekik



HAZIRLANIŞI

  1.  Öncelikle köfte için tüm malzemeyi bir kaseye alıp güzelce yoğurun.Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp sıkıca yuvarlayın.Tereyağı ya da sıvı yağ ile ellerinizi yağlayın.Bir tutam kadayıfı elinize alın,ortasına köfteyi koyun ve sarma sarar gibi sarın.(her bir kadayıf topu 2 cm çapında olsun yani ceviz büyüklüğünde).Avucunuzda ki yağ hem kadayıfın daha lezzetli olmasını sağlayacak hemde saraken zorlanmayacaksınız.Tüm kadayıf ve kıyma harcı bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.Hazırladığınız kadayıf toplarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 230 derecede çevirerek kızartın.Kadayıflar fırından fırına değişiklik göstermek sureti ile yaklaşık 8-10 dakika arasında pişecektir.Üstü kızardıktan sonra altını çevirip ayrıca kızartmayı unutmayın !
  2. Yeteri kadar kızaran kadayıfları fırından çıkarıp bir kenara alın.Bu arada oda sıcaklığında ki yoğurdu krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sarımsakları rendeleyip ekleyin ,damak tadınıza göre tuzunu da ilave edip tekrar çırpın.
  3. Diğer taraftan domates sosu için;yağları bir tavaya alıp,eritin.Eriyen yağlara salçaları ve domates rendesi ya da domates püresini ekleyin ve malzemeler biri birine karışana kadar pişirin.Yeteri kadar pişen sos karışımını ocaktan alın,taze ve kuru baharatlarını ekleyip karıştırın.
  4. Kadayıf mantısını fırın tepsisinden bir servis tabağına alın.Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da domates sosunu gezdirin.Son olarak hem süslemek hem de lezzetini artırmak için bir miktar sumak,kimyon,taze nane, taze kekik serpin ve kadayıf mantınızın yumuşamasına izin vermeden hemen servis edin.


2 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Suzancım öyle haklısın ki,birine vakit ayırsam diğerine ayıramıyorum ben de:))Resimler süper..Eminim tadı da çok güzeldir...Sevgiler..

lezzettramvayı dedi ki...

slm Tarifi okudum gerçekten hem kolay hemde goruntu guzel kesinlikle deneyeceğim . ellerine sağlık :) Lezzet Tramvayi Arzu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...