22 Nisan 2014 Salı

ÇİLEKLİ SÜTLAÇ


          Sütlacı bir de çilekli yapmaya ne dersiniz? 


     Keramika Seramik' e rengarenk tabakları ile sunumuma da renk kattıkları için teşekkürler...


MALZEMELER :
  • 5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı pirinç
  • bir su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
  • 7-8 adet çilek
YAPILIŞI:
  1. Tencereye su ve pirinci koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Sütü ilave edip pirinçler iyice dağılıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. 
  3. Pirinçler dağılıp nişastalarını bırakıp koyulaşınca şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Daha şekerli seviyorsanız eğer yarım su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.
  4. Altını kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
  5. Çilekleri güzelce yıkayıp minik minik doğrayıp sütlaca ilave edip karıştırın. Kaselere doldurup sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında soğuması için bekletin. Üzerini isterseniz çilek ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
NOT: Bu sütlacı bekletmeden tüketmeniz gerekiyor çünkü ertesi güne kalınca tadı değişiyor.


1 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Harika fikir ş Sutlac sevmem cok fazla boyle guzellik ekleyince yerim belki :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...