En pratiğinden harika bir lezzetle merhaba hepinize... Milföy olur da lezzetsiz mi olur değil mi... Ama bir de içinde nutella olursa aman aman lezzet-i şahane olur. İki şekerimin çok sevdiği tabi benim de bayıldığım harika bir tatlı. Hele ılık ılık soğumadan yemenizi tavsiye ederim ki keyfi orada işte...
Şekli de çok bilinen, çok güzel duran ve genelde börek olarak tuzlu içlerle hazırlanan çiçek şekli de sunumu şık bir hale getiriyor. Buyurun hem pratik hem lezzetli nutellelı çiçek milföyün tarifine... Hepinize mutlu hafta sonları dilerim, sevgiler...
MALZEMELER:
- 10 adet milföy
- 10 yemek kaşığı nutella
- 1 adet yumurta sarısı
- pudra şekeri
- ceviz
YAPILIŞI:
Resim netten alıntıdır. |
- Milföy hamurunu bekletip, çözünüp yumuşadıktan sonra kullanmaya başlayın.
- Yanda ki fotoğrafta ki gibi milföyü her bir yaprak milföyü kenarlarından bıçakla kesin ama orta kısımlarda kesikler birleşmeyecek.
- Milföyün tam ortasına bir kaşık nutellayı koyup milföyün uç kesik uç kısımlarının karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin.
- Birleşim yerlerinden yani tam ortaya biraz bastırarak bir ceviz içi yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten ve ilk sıcağı geçtikten sonra üzerine bolca pudra şekerini serpin ve ılıkken afiyetle yiyin...
4 yorum:
ne güzel bir sunum elinize sağlık :)
Ellerine sağlık nefis olmuş…
Görsel olarak çok hoş…
Afiyetler Olsun...
Sevgilerimle...
Bu ara milföyü sevmeye basladim,pudingli sevdi cocuklar,nutellalida denenmeli tabii,elinize saglik!
ellerine sağlık canım.nefis görünüyorlar.sevgilerimle
Yorum Gönder