Yine güzel yörem Karadeniz' ime ait harika bir lezzet. Bir Karadenizli olarak yeni mi paylaşıyorum bu tarifi evet maalesef ... Canım annem çok güzel yapar hele de kendisinin yetiştirdiği fasulyelerle tadına doyum olmaz. Bu fasulyelerde annemlerden, Giresun dan... Epey oldu ben fotoğrafları çekeli ama alıştığınız gibi ancak paylaşabiliyorum.
Taze fasulyenin en güzel hallerinden biri ve ayrıca ikram sofralarınızda bile yapabileceğiniz harika bir salata türü bence. Bilenler bilirler tadını övmeye gerek yok bilmeyenlere tavsiyemdir efendim, sevgiler...
MALZEMELER:
- yarım kilo taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- yarım su bardağı pirinç
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- yarım su bardağı sıcak su
- tuz
YAPILIŞI:
- Taze fasulyeleri iki uç kısımlarını koparıp ayıklayın.
- Fasulyeleri minik minik doğrayıp yıkayın..
- Yayvan bir tencereye fasulyenin yarısını yayarak dökün.
- Soğanları yemeklik şeklinde doğrayın ve fasulyelerin üzerine dökün.
- Domatesleri de kabuklarını soyup minik küp şeklinde doğrayıp soğanların üzerine koyun.
- Pirinçleri de yıkayıp domateslerin üzerine güzelce yayarak dökün.
- Kalan fasulyeleri de pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde koyun.
- Damak tadınıza göre üzerine tuzunu atın.
- Yağı ve suyunu da ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Fasulyeler pişene kadar ortalama 35-40 dakika kadar pişirin. Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Piştikten sonra ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun...
4 yorum:
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Cok guzel gorunuyor. Bir daha fasulye aldigimda hemen deneyecegim elinize saglik
Oyyyy bence karalamana diblesiyle yarışır:))
nefis görünüyor
Hiç denemedim daha önce
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder