Sütlü tatlı canımız çektiğinde, her zaman ki tarifim ile küçük şekerim oğlum illa jöleli olsun deyince hemencik yapıverdiğim, bu uzun gecelerde televizyon keyfimize eşlik eden tatlımızın tarifine buyurun bakalım...
MALZEMELER:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket muzlu jöle
YAPILIŞI:
- Öncelikle paketin arkasındaki tarife göre jöleyi hazırlayın.
- Jöle biraz ılınınca küçük bir mutfak havlusunu rulo yapıp bardakları yan duracak şekilde koyup jöleleri bardakların içine paylaştırarak dökün. Yan duran bardaklarda jöle tamamen soğuyana kadar bekletin.
- Bu arada muhallebiyi yapmak için tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip altını kapatın.
- Soğuyup katılaşan jölenin yan tarafına da jöle kayıp şekli bozulmasın diye bardağı yan tutarak muhallebiyi dökün. Artık bardağı dik koyup buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
5 yorum:
çok güzel görünüyor elinize sağlık.
kesinlikle deneyeceğim :)
eline sağlık hafıf bır tatlı olmus
ne şeker bir görüntü, elinize sağlık...
Nefis ellerine sağlık
Sunumun çok hoş olmuş ellerine sağlık sevgiler...
Yorum Gönder