ADINI FISTIK GÜZELİ KOYDUM :)
Az malzemeli, pratik ve harika lezzetli bir kurabiye ile karşınızdayım yine. Çilekli puding ile bir kaç defa yaptıktan sonra bu seferde antep fıstıklı pudingi denedim ve önce bunu paylaşmak istedim. Pudingin içinde antep fıstığı parçacıkları da olunca yerken ağza gelen fıstıklarla bir başka oluyor lezzeti. Kesinlikle deneyin derim hele türk kahvesi ile öyle şahane oluyor ki anlatamam... Hadi daha ne duruyorsunuz, kahveleriniz kurabiyesiz kalmasın, doğru mutfağa ...
MALZEMELER:
- 1 paket antep fıstıklı puding
- 2 buçuk su bardağı un
- yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Tüm malzemeyi karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Kurabiyelerin ortalarına birer tane boncuk şeker batırın. Yoksa koymayabilirsiniz.
- 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- İsterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
9 yorum:
bu pudingi ilk kez bugun denedim fistik kokusu var ve parcalari cizkek yapmistim uzerine doktum ama daha tatmadim acaba kurabiye nasil olur diyordum ki bu nefiss seyleri gordum bayildimm:)
ayrica malzemeleride cok az belirtmeden gecemiycem kulkandiginiz takimda cok guzel uyum saglamis:) ellerinize saglik
Kurabiyelere bayıldım canım ellerine sağlık...Sevgilerimi bıraktımmmmm...:))
fistikli puding mi cikti yav :) Cok az malzemesi varmis gercekten ellerine saglik
Eline saglik olsun. Soyle guzel bir antep fistigi bulsam bu yaban ellerde insallah yapacagim ilk lezetlerden birisidir..
Burda var fistik ama tadi hic iyi degil suslemede kulaniyorum gorsellik olsun diye..
görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Öyle güzel görünüyor ki,can çektiriyor cnaım ya:)
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Kekte bu karışım çok nefis oluyor,elinize sağlık.Gerçekten de az malzemeliymiş.
Merhaba,tarif için teşekkürler.Sıvıyağ değil de margarin olsa daha iyi olacakmış tadı bir dahakine öyle yapıcam.Bir de 2 kaşık yoğurt ekledim yoksa hamur bir araya gelmiyor dağılıyor.
Yorum Gönder