4 Aralık 2012 Salı

ISPANAKLI PASTA ( MİKRODALGA FIRINDA )


EN SEVDİĞİM RENK VE EN SEVDİĞİM PASTA....

     Geçtiğimiz cuma Gelibolu' dan canım arkadaşımın bize geleceğini öğrendikten ve arkadaşımın doğum günü olması sebebiyle kendisine bu pastayı yaptım. Aslında çok yaptığım bir pasta ama bir türlü fotoğraflayıp paylaşamadım sizlerle. Bu seferde koşturmalı bir şekilde yaptım  ama  son anda fotoğraflamayı başardım. Evde iki tane pasta-kek canavarı olunca haliyle pek sabırsız ve anında tüketici olduklarından fotoğraf çekmeye fırsat bulmak zor çoğunlukla.

       Benim için her zaman kurtarıcı, hem lezzetli hem çok hafif hem de mikrodalga da pişince çok pratik bir pasta oluyor. Mikrodalga fırını olmayanlar da normal fırında her zaman kek pişirdikleri gibi pişirebilirler  ayrıca bu tarifi. Ama ben mikrodalgada pişince daha çok seviyorum çünkü daha yumuşak bir kek oluyor. 


         Bu da pastamızın dilimlenmiş hali. Buyurun bir dilim almaz mıydınız ? Hadi bakalım ıspanaklı pastamın tarifi sizlerle...

MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 10-11 tane ıspanak yaprağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için )
Arası ve üzeri için;
  • 2 adet muz
  • damla çikolata ve boncuk şekerler


YAPILIŞI;
  1. Öncelikle ıspanak yapraklarını iyice yıkayın ve saplarını koparıp süt ile beraber bir robottan ya da blendırdan geçirin.
  2. Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın.
  3. Ispanaklı süt, sıvı yağı bu karışıma ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ilave edin.
  5. Yağlanmış ve unlanmış borcama karışımı dökün.
  6. Mikrodalga fırında 800 watta 10 dakika pişirin. Normal fırında ise 170 derecede 35-40 dakika pişirin.   
  7. Kremayı yapmak için; sütü, nişastayı,unu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Soğuması için bekletin.
  8. Krem şantiyi süt ile karıştırarak hazırlayın.
  9. Krem şantiyi ve hazırladığınız diğer kremayı mikser ile çırparak karıştırın, soğuması için buzdolabında bekletin.
  10. Pişen ıspanaklı keki soğuduktan sonra önce kenarlarından bir santim kadar şeklini bozmadan düzgünce kesin. Kesilen bu kek parçalarını robotta çekin. Sonra ortadan ikiye kesin ve ilk katın üzerine muzu dilimleyip, kremanın yarısını muzların üzerine dökün. Bol bol damla çikolata serpin.
  11. İkinci katı da yerleştirin ve üzerini ve yanlarını bol krema ile kaplayın. Kremanın üstüne de robotta çektiğiniz kek kırıntılarını dökün. En son olarak da pastanın üzerine damla çikolata ve boncuk şekerlerle süsleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.


       Bu da mum üflenmeden ve pasta kesilmeden önceki hali. Tekrar mutlu yıllar Özimmmm...

19 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık canım.
benim oğlumun pastası:)))
çoook sever.

olsada yesek suzan dedi ki...

evet benim şekerlerimde çok seviyorlar sağol canım :)

Gurme Şirine dedi ki...

pasta çok güzel olmuş canım...
ellerine sağlık...
renk muhteşem :))

olsada yesek suzan dedi ki...

GURME ŞİRİNE;çok sağol şirinem :)

ihlamurcum dedi ki...

Bir ara ne de çok yapardım, iyi ki kalıma getirdiniz.Ama sizinki de tam yemelik olmuş,müthiş.

anne eli gibi dedi ki...

eline sağlık canım rengi de kendide harika görünüyor..

maviye iz süren dedi ki...

Selamm:)
Elinize sağlık,güzel tarfiler var hep bakacağım,görüşürüz.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık ne güzel arkadaşa özel doğumgünü pastası harika görünüyor nice senelere arkadaşınıza

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

PASTA SÜPPER GÖZÜKÜYOR AMA BENİ DAHA ÇOK MİKRODALGADA PİŞMESİ İLGİLENDİRDİ
MİKRODALGAM VAR SADECE BUZ ÇÖZME VE ISITMADA KULLANIYORUM
BİR İKİ DEFA DENEDİM BECEREMEMİŞTİM
ŞİMDİ TEKRAR DENEYECEĞİM
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

Canım ellerine sağlık.mikrodalgada pişmesi bir harika mutlaka bende mikrodalgada deniycem.

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

Canım ellerine sağlık.mikrodalgada pişmesi bir harika mutlaka bende mikrodalgada deniycem.

Allah ne verdiyse dedi ki...

simdi diyorum ki olsa da yesek ellerine bedenine saglik
muhabbetle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ispanakli Kek cok yaparim ama pastasini hic denemedim, not almam lazim bunu, sevgiler:)

Nil dedi ki...

ben mikrodalga kullanmayı beceremiyorum.
ıspanaklı kek için tam mevsimi
elinize sağlık

Aycan dedi ki...

süper bir renk valla hayran kaldım.ellerine sağlık canım.

kalpkurabiye dedi ki...

mikrodalgam olmadığı için normal usulde yapıyorum:))
ellerine sağlık canımmm:)

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş rengi görünüşü süper ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Mikro dalgada hic cesaret edemedimcok güzel nefis görünüyor .Rengi cok güzel afiyetler olsun canim ellerine saglik.

Hüsniyenin Mutfağından dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Keki kalıptan çıkarmak kolay oluyor mu?Bende mikrodalgada ıslak kek yaptığımda borcamdan çıkaramadım..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...