1 Kasım 2012 Perşembe

İKİ RENKLİ GÜL TATLISI


Merhaba sevgili takipçilerim,
    Bir kurban bayramını daha hayırlısıyla geride bıraktık. Seviyorum bayram telaşını ve hazırlık yapmasını. Hele gurbette olup memleketten misafirler geliyorsa, heyecanım ikiye katlanıyor Allahhh değmeyin keyfime. Ne tatlı yapsam, ne yemek yapsam düşüncesi, yaşasın bayramımız kalabalık geçecek sevinciyle birleşiyor tabi iki şekerimin mutlu olması da ayrı mutluluk. Eeee ne de olsa bayram en çok onlara bayram...

    Çok istememe rağmen bayram öncesine yetiştiremedim bayram tatlılarımın tarifini sizlerle paylaşmayı. Arefe günü hem bu gül tatlılarımı, hem de fındıklı burma baklava yaptım ama fırsatım olmadı  yayımlamaya. İşte çok severek yaptığım renkli gül tatlılarım ...



     Gül tatlısı tarifini severek takip ettiğim ve uzun zamandır denemek istediğim sevgili  Tümay'ın mutfağından aldım. Kendisinden farklı olarak ben hamurun yarısına gıda boyası ekleyerek kırmızı gül tatlıları yaptım. Bu güzel tarif için sevgili Tümay arkadaşıma çok teşekkür ediyorum, tarifi aynen kendisinin yaptığı gibi paylaşıyorum.


     Ben gül tatlısını servis ederken bu şekilde kek kağıtlarının içinde sundum. Sizlere de fikir olsun diye fotoğrafladım.

MALZEMELER:
  • 1 paket margarin (eritilmiş, soğutulmuş)  
  • Yarım su bardağı fındık yağı  
  • 1 su bardağı yoğurt  
  • 1 su bardağı irmik  
  • 4 su bardağı un  
  • 1 paket vanilya  
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 5 su bardağı su  
  • 5 su bardağı toz şeker  
  • 7-8 damla limon
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle şerbetinin bir an önce soğuması için şerbeti hazırlamaya başlayın.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar kaynatın.
  3. Kaynayınca içine 7-8 damla limon damlatıp 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocağı kapatın.
  4.  Tencerenizi şerbetin soğuması için bir kenara alın ve ara ara karıştırın.
  5.  Yoğurma kabının içine eritip soğuttuğunuz margarini dökün. (Margarinin iyice soğumuş olması önemli yoksa unu pişirebilir).
  6.  Üzerine sıvıyağı, yoğurt ve irmiği ilave edin.
  7.  Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra bardak bardak yoğura yoğura kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar unu katın.
  8.  Hamurdan bir tutam alıp ufak bir merdane yardımı açıp bir çay bardağı ile 3 adet yuvarlak çıkarın. (Çıkarttığınız dairelerin kalınlığı ne çok ince olmalı ne de çok kalın.)
  9.  Daireleri basamak gibi birbirlerinin üstlerine koyup en alttakinden dışa doğru rulo yaparak sarın.
  10.  Elde ettiğiniz ruloyu ortadan kesin ve ortaya çıkan iki tane gülünüzü kenara alın.
  11.  Tüm hamur bitene kadar bu işlemleri yapıp güllerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  12.  Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi değişene kadar yaklaşık 50 – 55 dakika pişirin.
  13.  Pişen hamurlarınız sıcakken üstlerine soğuk şerbetinizi dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Afiyet olsun...
NOT: Ben yukarıdaki tarifteki malzemeleri yarı ölçü ile kullanarak yaptım ve tam 30 adet gül tatlısı elde ettim. Sizde istediğiniz adete göre yarım ve ya tam ölçü kullanarak yapabilirsiniz.

19 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Günaydın, ellerinize, emeğinize sağlık. Ne kadar güzel ve leziz görünüyorlar.

Saygılar.

Noblesse dedi ki...

müthiş görünüyor, alıp, örtülerimin üzerine kondurasım geldi o kadar düzgün:)))eminim lezizdirde, ellerine emeklerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

sarı kırmızı süper olmuş canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.

nevininyemekleri dedi ki...

Ellerinize saglik goruntu muhtesem lezzetide mukemmeldir.

Unknown dedi ki...

Çok güzel tatlılar görünüm nefis tadıda muhteşemdir ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Canim ellerine emklerine saglik cok güzel nefis görünüyor .

olsada yesek suzan dedi ki...

hepinize çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için çok mutlu oldum gerçekten :)

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzeller canım ellerine sağlık hele sarıkırmızı bir arada olunca ayrı güzel:)))

Unknown dedi ki...

Bu nasıl bir güzellik böyle,kırmızı kırmızı bayıldııııım..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyorlar.

Unknown dedi ki...

güllerle donatmışsın bloğu suzancığım. ama yakışmış canım. eline sağlık. öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Inanilmaz guzel olmus!!!! Ellerine saglik canim...

siyah kuğu dedi ki...

Mükemmel olmuş
ellerinize sağlık.

suzan hobi dedi ki...

ellerine sağlık adaşım:))gül tatlısı enfes gözüküyor tarif içinde çok teşekkürler harikasın:))selamlar sevgiler

durme durme dedi ki...

Estetik bir görüntü insan yemeye kıyamaz, nefis görünüyorlar. elinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cok guzel gozukuyorlar ellerinize saglik..

Şükran dedi ki...

merhaba olsada yesek suzan,

gerçekten de olsa da yesek görüntüsünde olmuş hani;)sunumunuz oldukça şık ve yemeye teşvik edici:)
Bu tatlıdan bir kere yeme fırsatı bulmuştum.Yediğim yerdeki gül tatlısında hafif ekşimsi maya tadı almıştım.Ama tahinle şerbet ve üstüne de tahinli sosla verince hoş olmuştu.Ama sizin tarif daha makul ve şık geldi bana:)belki bunun üzerine bile tahinli sosla ile servis edilebilir:)elinize sağlık

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık canım seneler önce ilk yeğenimde yedim bayıldım.
mmmmmmmmmm:))))

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

ellerine sağlık bayıldım sunum harika görüntü muhteşem tadıda kesin güzeldir kesinlikle yapıcam bunu çok teşekkürler paylaşımın için özellikle önümüzdeki bayram bu tatlı servisimde olmalı beimde değişik şeylere bayılıyorum,herkes çok beğeneceeeeek yupppiiiii:)tarif senden yapması benden canım,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Vayy bee yorumlarınızı paylaşalı tam dört sene olmuş arkadaşlar demi ama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...