3 Ağustos 2012 Cuma

PRATİK TİRAMİSU ( PİŞİRİLMEDEN )

 PİŞİRMEDEN Mİ NASIL ???

       Dediniz değil mi, efendim bilmeyenlere hemen anlatayım, dr.oetker sağ olsun 3 dakikada pişirmeden tiramisu yap paketi ile... Vakti olmayanlar, çalışanlar ve benim gibi bu günlerde oruçtan dolayı tembellik yapanlar için oldukça pratik. Geçenlerde markette indirimde olduğunu görünce denemek için hemen aldım bir paket.  Tabi benim mikseri sürekli kendine isteyip çekiştiren oğlum ve bana yardım etme aşkı ile her daim yanan, "şunu ben yapabilir miyim bunu ben yapabilir miyim", diyen kızıma sürekli beni bekle uyarılarım, hadi onların da katkıları olsun tiramisu yapımında derken kaç 3 dakika geçti onu bile bilmiyorum :)

      Aslında tiramisu çok yaptığım bir tatlı değildir, nedense pek aklıma gelmez. Dün, aldım madem bu gün tiramisu yapayım diye çıkardım malzemeleri,  paketin üstünü bir okudum ki pişirilmeden sadece soğuk süt ekleyip karıştırılarak tiramisu kremasının hazırlandığını gördüm. Alırken hiç dikkat etmemiştim gerçekten sevinmedim dersem yalan olur :) 
  Paketin üzerinde kedidillerini ıslatırken hazırlanan kahveli süt karışımına acı badem aroması ekleyebilirsiniz yazıyordu bende hemen ekledim. Mis gibi kahve ve acı badem karışımı koktu iki şekerli mutfağım mis misss... Tabi merakla iftar sonrasını bekledim bu güzel tatlıyı yemek için. 
Artan 3-4 kedidili bisküvi ve kremadan da ayırıp  bir tane de kupta  yaptım tiramisu. Onu hemen yemek Suay' a düştü, tabi iftardan sonra çayımızın yanında da bize. Tavsiye ederim hanımlar deneyin ama mutlaka acı badem aroması koyun içine biz eşimle çok beğendik gerçekten. Hadi buyrun bakalım tarifimize...
MALZEMELER:
  • 1 paket ( 200 gr. ) kedidili bisküvi
  • 1 poşet dr.oetker tiramisu yap
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1,5 su bardağı süt ( kedidillerini ıslatmak için)
  • 1-2 yemek kaşığı çözünebilir kahve
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
  1. Kedidillerini ıslatmak için kullanılacak süte kahve ile şekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın( isteğe göre bu karışıma bir-iki damla acı badem aroması katabilirsiniz).
  2. Tiramisu yap karışımını paket üzerindeki tarifine göre sütü ilave edip mikser ile karıştırarak hazırlayın.
  3. Kedidili bisküvilerinin yarısını kahveli şekerli süt karışımına batırarak kare borcama dizin. 
  4. üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.Kalan kedidili bisküvileri de aynı şekilde ıslatarak kremanın üzerine dizin.
  5. Kalan krema ile de üzerini tamamen kaplayın. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  6. Servisten önce üzerine bol kakao serpin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

15 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu kolay tarif bir de lezzetliyse daha ne olsun :) Tarif için teşekkürler. Bazen markette bu tip pratik tatları görüyorum ama denemeye değer bulmuyordum malzemeye yazık olmasın diye. Benim yerime bunu yaptığın ve paylaştığın için saol :)
Sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

bende geçen gün yayınladım canım.ben hazırınıda çok beğendim.ellerine sağlık.afiyet balolsun.sevgiler.

olsada yesek suzan dedi ki...

denizin yıldızı;deneyebilirsiniz gerçekten çok lezzetli oldu,bir şey değil :) sevgiler...

mutfağa buyrun; ne güzel ikimiz de beğenmişiz teşekkür ediyorum bende de sevgiler :)

Swotpisces dedi ki...

olsa da yesek o zaman... :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Suzancim ellerine saglik..cok guzel gorunuyor...Bende denemistim,cok begenmistim..Basarili bir malzeme..afiyet olsun..sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık :)

suzan hobi dedi ki...

sevgili adaşım ellerine sağlık ilk fırsatta denemek istiyorum bende,hem kolay pratik ve enfes olduğunada eminim, afiyet şeker olsun diğer şekerede ne güzelde iştahlı yiyor:)) selamlar sevgiler

Unknown dedi ki...

nefis denemek lazım ellerine sağlıküsevgiler

bensu dedi ki...

merhaba tarif için teşekkürler,biran önce yapacağım :)) Blogunuzun üyesiyim, bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler..

www.bensukaya.com

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Mımmm tramisu mu bayılırım.
Kolay ve nefis tarif için sana ve dr.oetker'e teşekkürler canım.
Sevgiler...

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Salı günü ben de misafir ağırlayacağım , ne de güzel denk geldi bu post anlatamammmmm :)

Ellerinize sağlık.

ilhan dedi ki...

Hazır da olsa elinize sağlık. Acı badem aromsı markelerde mi satılıyor. Bence de hazır tatlılar harika. Bende aynı markanın irmik helvasını çok seviyorum. Yanında dondurmayla süper oluyor.

Gurme Şirine dedi ki...

tiramisuyu çok severim...
en sevdiğim tatlılardan biridir...
ellerine sağlık canım...
eminim süper bir tat olmuştur...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar emeğinize sağlık lakin bu tarifi ben de yaptım krema karışımında badem varmış yazmadıkları halde ve hiç hoş bir tadı yoktu, kimse yiyemedi. İnternette de bir çok kötü yorumla karşılaştım. Malzemenize yazık olmasın derim. Bu arada mesele firmayla alakalı kimse üstüne alınmasın lütfen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...