Çikolata severler için müthiş bol çikolatalı bir pastam var sizler için... Benim gibi hem çikolata hem frambuaz bir arada seviyorsanız buyurun tarifime....
Pandispanya İçin;
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
- 2 türk kahve fincanı un
- 1 türk kahve fincanı kakao
- 1 türk kahve fincanı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için)
Ganaj İçin;
- 200 gr. krema ( bir kutu )
- 300 gr. bitter çikolata
Üzeri ve içi için;
- 1 çay bardağı dondurulmuş frambuaz
- 2-3 kaşık frambuaz sos
YAPILIŞI:
- Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika mikserin en yüksek ayarında çırpın.
- Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kuru malzemeleri; un, nişasta ve kabartma tozu eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
- Ganajı yapmak için kremayı küçük bir tencereye koyup ısıtın ama kaynamasına yakın altını kapatın.
- Sıcak kremanın içine bitter çikolatayı elinizle yada bıçak ile minik minik kırıp ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bekleyin.
- Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde dikkatlice kesin.
- Süt ve şekeri iyice karıştırıp iki pandispayaya da gelişigüzel kaşık ile dökerek yedirin.
- Düz bir pasta tabağına pandispanyanın bir parçasını koyup üzerine ganajın yarısını düzgünce yayın.
- Ganajın üzerine frambuazları aralıklarla koyun.
- Diğer pandispanyayı da üzerine kapatın, pastanın üzerini ve yanını kalan ganaj ile düzgün bir şekilde kaplayın.
- Pastayı donması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden hemen önce frambuaz sosunu üzerine dökün ve frambuazları istediğiniz gibi üzerine yerleştirin. Ben üzerine inci şekerlerden de koydum. Dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.
4 yorum:
Bayılirim nefis.ellerinize saglık
Goruntu harika eminim tadida oyledr simdi olsada yesek gercekten ;)
Nefissss olmuş bende çok sık yaparım.
Frambuaz ve çikolatanın uyumunu bayılırım...
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimi bıraktım.
canım harika olmuş herşey ellerine sağlık.
Yorum Gönder