Kızımın 8. yaş gününde yaptığım bu salatayı geçen sene okul kermesimizde yapan Emine arkadaşımda gördüm ilk ve ondan öğrenip ancak bloguma koymak nasip oldu. Hem lezzet hem de görüntüsü harika olna bu saltayı mutlaka deneyin derim....
MALZEMELER:
- yarrım kilo pilavlıl bulgur
- 3-3,5su bardagı şalgam suyu
- 5-6 dal taze sogan
- 5-6 dal dereotu
- 5-6 dal maydanoz
- 1su bardagi konserve mısır
- 1 adet limonun suyu
- zeytin yagi
- Tuz
YAPILIŞI:
- Bulgurları bir kaşık yağ ile tencerede biraz kavurduktan sonra şalgam suyunu ekleyip pilav gibi pişip suyunu çekene kadar kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Bulgurlar piştikten sonra soğuması için bekletin ve sonra içine kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyin.
- Mısırları ve limon suyunu da ilave edin, tuzunu zeytinyağini damak tadınıza göre ayarlayıp hepsini karıstırın salatamız hazir.
- İçine isterseniz kornişon turşudada doğrayip katabilirsiniz yakışıyor, afiyet olsun...
1 yorum:
Açıkcası şalgamı çok severim. Ama şalgamlı bulguru hiç canlandıramadım. Görüntü süper, bi denemek lazım. Teşekkürler. :)
Bayramınız da kutlu olsun bu arada, sevgiler... :)
Yorum Gönder