Revani en çok yaptığım ve çevremde en sevilen tatlılarımdan biri olmasına rağmen paylaşmamın bu zamana kalması evet hep yine bir dahaki sefere fotoğraflarım dememden kaynaklanıyor. Sonunda geçtiğimiz yaz Giresun da iken hayal ettiğim fotoğrafları çektim. Bazı tariflerde kafamda bir foto beliriyor ve o fotoğrafı çekmezsem başka şekilde çekip paylaşamıyorum. Revani de işte bunlardan biri...
Bir de benim revani tarifimi denemek isterseniz buyurun tarifime....
MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 cay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
1- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve toz şekeri bir tencereye koyup, 20 dakika kaynatıp, altını kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyip daha sonra soğuması için kenara alın.
2- Yumurta ve toz şekeri kekin çok iyi kabarması için en az 5 dakika mikser ile iyice çırpın.
3- Sonra sırayla diğer malzemeleri katıp çırpmaya devam edin.
4-Kek hamurunu yağlanmis borcama dökün. Kekimizi 175 dereceli fırında yaklaşik 35-40 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
5- Kek fırından çıkınca bir kaç dakika ılınmasını bekleyin, yani fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökmeyin yoksa hamur gibi olabilir. Hafif ılınan kekimizin üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesi için bekleyin.Şerbetini çeken tatlıyı istediğiniz gibi süsleyip ben hindistan cevizi döktüm, dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
2 yorum:
Ellerine sağlık,çok sevdiğim tatlılardandır kendileri
bende çok severim canım.
Ellerine sağlık
Yorum Gönder