25 Şubat 2013 Pazartesi

SADE AÇMA


          Merhaba ;hepinize güzel ve mutlu bir hafta diliyorum öncelikle ... İşte Çay daveti soframdan bir tarif...  Daha önce haşhaşlı açma  olarak tarifini verdiğim açmaların sadesinin tarifi. Yapılacak çok işlerim, yazılacak çok tariflerim var daha ama vakit yetmiyor, beni bu aralar biraz idare edin olur mu? 

MALZEMELER:

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya ( ınstant)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4-4 buçuk su bardağı un
  •  1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
YAPILIŞI: 

 1. Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız. 
 2. Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da  ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
3. Hamurdan iki küçük parça koparın, elinizle ince uzun şekil verin, iki hamuru  yan yana getirip uçlarından tutup, bir ucunu içe bir ucunu dışa doğru çevirin sonra uçlarından birleştirip simit şekli verip tepsiye yerleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde yapın ve yağlanmış fırın tepsisine şişme payını da bırakıp aralıklarla dizin. Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
 4. Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
 5. Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

12 Şubat 2013 Salı

MEYVELİ TART

Merhaba hepinize...

     15 tatil bitti ve okul koşturmamız başladı yine... Ne çabuk geçti anlamadım yani... İzmir'den gelen misafirlerimizle evimiz şenlendi, zaman su gibi akıp geçti, sonra oğlumun doğum günü hazırlıkları, kutlama derken 15 gün zor yetti... Evet evet bir de doğum günü masası var sizlerle paylaşacağım gerçi facebook sayfamda fotoğrafını paylaştım ama tabi ki detaylı fotoğraflar ve tarifleri blogumda olacak...
     Gelelim bu gün ki tarifime... Çay daveti soframda  bulunan, misafirlerim için yaptığım bu nefis meyveli tartı mutlaka deneyin derim, zira misafirlerim çok beğendi, sizlerinde beğeneceğine eminim...
MALZEMELER:
  • 125 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
Kreması için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
Üzeri için;
  • Kivi, portakal,elma,muz ( doğranmış meyveler )
  • 1 paket tart jölesi
YAPILIŞI:
  1. Un, margarin, yumurta akı, pudra şekeri, vanilya ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun.
  2. Kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmesi için bekletin.
  3. Dinlenen tart hamurunu merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına ya da yok ise yuvarlak  bir borcama kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarlarından taşan hamuru bıçakla keserek alabilirsiniz.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  5. Bu arada kremayı hazırlayın. Süt, şeker ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra yine ara sıra karıştırarak soğutun.
  6. Piştikten sonra soğuyan tart hamurunu dikkatlice kalıptan çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
  7. Tartın üzerine kremayı dökün ve eşit şekilde yayın.
  8. Kivi, muz, portakal ve elmayı  ( ya da bu meyvelerden yalnızca birini de kullanabilirsiniz ) istediğiniz gibi doğrayıp kremanın üzerine yerleştirin.
  9. En son olarak tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre yapın ve meyvelerin üzerine dökün. Tart jölesi kullanmak istemezseniz eğer yarım su bardağı suya bir tatlı kaşığı nişasta, bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın ve ılınınca meyvelerin üzerine dökün.  Meyveli tartı dilimleyerek servis edin afiyet olsun...



4 Şubat 2013 Pazartesi

ÇAY DAVETİ SOFRAM

        Geçen hafta canım arkadaşım Müge ve Ayvalık'tan gelen Müge' nin annesi ve kız kardeşi için hazırladım bu sofrayı. Aslında bu bir kahvaltı sofrası olacaktı ama Müge' nin sabah işi çıkınca böyle öğleden sonrası için bir çay sofrası oldu. Tahinli kurabiyenin tarifi blogumda mevcut, diğer ikramlarımın tariflerini tek tek paylaşacağım sizlerle. Buyurun bakalım soframıza neler var...
 MEYVELİ TART

 KREPTE UĞUR BÖCEĞİ

 AÇMA

 PATATES SALATASI



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...