Bir türlü fotoğrafını çekip paylaşamadım çok sevdiğim ve sıkça yaptığım bu biber dolmalarını deyip içim içimi yerken Keramika Seramik' in bu rengarenk hediye tabakları ile kısmet oldu sizlerle paylaşmak. Sofralarımızda lezzetler kadar sunum da çok önemli tabi ki. Bunu harika ve rengarenk ürünleri ile çok iyi başaran, sofralarımıza renk katan benim kullandığım tabaklar ve daha bir çok güzellik için http://keramikashop.com/ adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca Keramika Seramik facebook sayfasından da ben ve benim gibi birçok blogger arkadaşımın bu güzel, rengarenk, şık ürünlerle kurduğu sofraları ve tarifleri takip edebilirsiniz.
Tekrar teşekkürler Keramika Seramik tariflerime ve soframa renk kattığınız için. Epeydir sofra fotoğrafı paylaşmayan bana da bu yeni tabaklarımla rengarenk bir sofra kurmak şart olsun artık hadi bakalım inşallah en kısa zamanda ...
MALZEMELER:
- 6-7 adet kırmızı biber
- 1 buçuk su bardağı pirinç ( eğer daha fazla ya da az biber ile yapmak isterseniz her biber için tepeleme bir çorba kaşığı kadar pirinç )
- 3 adet orta boy kuru soğan
- bir çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
- birer çay kaşığı kimyon, yenibahar, kuru nane ( damak tadınıza göre istediğiniz kadar katabilirsiniz )
- tuz
- 6-7 dal dereotu ve maydanoz
YAPILIŞI:
- Kırmızı biberleri sap kısımlarından kesin, çekirdeklerini temizleyip yıkayın.
- İç harcı için pirinçleri yıkayıp suyunu iyice süzün ve geniş bir kap içine alın.
- Soğanları minik minik doğrayıp pirinçlere ilave edin.
- Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyıp ilave edin.
- Zeytinyağı, salça, baharatları ve damak tadınıza göre tuzunu da pirinçlere katıp iyice karıştırın.
- Biberlerinin içini çok sıkı olmayacak şekilde pirinçli harç ile doldurun.
- Kenarları yüksel fırın kabı ya da tepsisine yan yana yatırarak doldurduğunuz biberleri dizin.
- Yarım yemek kaşığı salçayı iki bardak sıcak su ile karıştırıp biberlerin üzerine dökün.
- 200 derece fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra biberlerin alt tarafını üste gelecek şekilde çevirip tekrar bir 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınınca isterseniz üzerine yoğurt döküp servis edin. Afiyet olsun.
8 yorum:
Ne kadar iç açıcı bir paylaşım olşmuş rengarenk tabaklar nefis, dolmanın görüntüsü onlardan da nefis. Ellerinize sağlık.
ellerine sağlık canım nefisss görünüyor sevgilerimle...
Merhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
Beni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...
Sevgilerimle
Banu Altun
Tatlımsı ve lezzeti bol kırmızı biber dolması.Üstelik bi de fırında pişmiş...Yenmez mi, sevilmez mi hiç.Tabaklarda gökkuşağı gibi çok neşeli:)Elinize sağlık.
suzancım yorum yerini zor buldum :(
ellerine sağlık çok severim
ellerine sağlık tatlım..
nefis görünüyor dolmaların..
mutlu haftalar.
Lezlet patlamasi sanirim bu
merhabalar,peki biberleri yatık koyuyoruz dibine su koyuduğumuzda bu su biberlerin içinede girmezmi?
Yorum Gönder