10 Eylül 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BULGURLU KABAK

 
Hepinize merhaba :)
      Tatilimiz bitti ve bu sene ki gezme tozma sezonumuzu kapattık hayırlısıyla. Aslında biz döneli bir haftadan fazla oldu ama hem bilgisayarımda ki sorun yüzünden bloguma giremediğimden hem de son günlerde ki üzücü haberlerden dolayı hiç keyfim olmadığından size merhabam biraz gecikti. Sizlerle paylaşacak fotoğraflarım, tariflerim epey birikti . Bakıyorum da nasıl çıkacağım işin içinden bilmiyorum. Hadi bakalım kaldığımız yerden devam edelim o zaman diyorum ve iftar soframdaki lezzetlerin tariflerini paylaşmaya devam ediyorum.
      Genelde pirinç ile yaptığım bu kabak yemeğini Giresun da iken teyzem bu şekilde bulgur ile yapmıştı ve ben çok beğenmiştim. Ben de hemen aynı şekilde yaptım ve suyunu az koyup ,zeytinyağı ile pişirip, soğuduğu zamanda yediğimde neden salata tarzında zeytinyağlı bir soğuk olmasın diye düşündüm. Bu yüzden iftar masamda hemen yerini aldı ve misafirlerim tarafından da çok değişik ve güzel bulundu.
       Bu arada kızım bu gün ilkokul birinci sınıfa başladı. Bütün öğrencilere ve ailelerine hayırlı bir eğitim- öğretim yılı olmasını diliyorum. Bu sistemle nasıl hayırlı  olacaksa artık... İyi düşünelim iyi olsun inşallah...
       Sevgiyle kalın...

 
MALZEMELER:
  • 4-5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • bir buçuk su bardağı su
  • tuz
  • dereotu
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan uzunlamasına dörde kesin ve yanlamasına çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  2. Bir tencereye zeytinyağını dökün ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun.
  3. Domateslerin de kabuklarını soyun ve minik minik doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyip karıştırın.
  4. Salçayı da ilave edip karıştırın.
  5. Doğradığınız kabakları, bulguru ve damak tadınıza göre tuzunu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-35 dakika suyunu çekene kadar  pişirin.
  6. Piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin ve üzerine kıyılmış dereotu döküp servis edin. Afiyet olsun.

13 yorum:

Arzu Sözen dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SON DERECE SAĞLIKLI HAFİF BİR YEMEK.BU ARADA OKULUNUZDA HAYIRLI OLSUN... BAŞARILAR:)

Unknown dedi ki...

Harika bir tarif ellerinize sağlık.Kızınızada eğitim hayatında başarılar dilerim.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Suzancım bir kabak sever olarak olsada yesek dedirttin..Süper görünüyor..Hiç bulgurlu denememiştim,hemen denenecek..sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım :)
kızına da başarılar dilerim :)

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor .Afiyetler olsun.

anne eli gibi dedi ki...

hoşgeldin suzancım,özlettin kendini:)
kabağa pirinç kadar bulguru da çok yakıştırırım,ellerine sağlık canım...

Böğürtlen Taneleri dedi ki...

Hiç duymadığım dneemediğim bi tarif ama çok hoşuma gitti ellerine sağlık deneyeceğim

Noblesse dedi ki...

bulgur ve kabağı çok seven kızım için nefis bir tarif, ellerine sağlık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Süper bi tarif, eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

olsada yesek suzan dedi ki...

hepinize güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar :)

Ihlamurcum dedi ki...

Ikiside sevdigim lezzet,hem kabak hem bulgur.hemde kabagin kalorisi az,bayildim.Elinize saglik...

Unknown dedi ki...

bu tip kabak yemeklerini seviyorum üzerine de yoğurt tercih ediyorum genelde eline sağlık suzancığım sevgiler

İlknur dedi ki...

ben sizi izlemiyormuşum ne ayıp etmişim :/

Tarifinize bayıldım. Eminim bulgur ile kabak çok yakışmıştır. İlk fırsatta denemek istiyorum.

Sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...