Hepinize merhaba :)
Tatilimiz bitti ve bu sene ki gezme tozma sezonumuzu kapattık hayırlısıyla. Aslında biz döneli bir haftadan fazla oldu ama hem bilgisayarımda ki sorun yüzünden bloguma giremediğimden hem de son günlerde ki üzücü haberlerden dolayı hiç keyfim olmadığından size merhabam biraz gecikti. Sizlerle paylaşacak fotoğraflarım, tariflerim epey birikti . Bakıyorum da nasıl çıkacağım işin içinden bilmiyorum. Hadi bakalım kaldığımız yerden devam edelim o zaman diyorum ve iftar soframdaki lezzetlerin tariflerini paylaşmaya devam ediyorum.
Genelde pirinç ile yaptığım bu kabak yemeğini Giresun da iken teyzem bu şekilde bulgur ile yapmıştı ve ben çok beğenmiştim. Ben de hemen aynı şekilde yaptım ve suyunu az koyup ,zeytinyağı ile pişirip, soğuduğu zamanda yediğimde neden salata tarzında zeytinyağlı bir soğuk olmasın diye düşündüm. Bu yüzden iftar masamda hemen yerini aldı ve misafirlerim tarafından da çok değişik ve güzel bulundu.
Bu arada kızım bu gün ilkokul birinci sınıfa başladı. Bütün öğrencilere ve ailelerine hayırlı bir eğitim- öğretim yılı olmasını diliyorum. Bu sistemle nasıl hayırlı olacaksa artık... İyi düşünelim iyi olsun inşallah...
Sevgiyle kalın...
Bu arada kızım bu gün ilkokul birinci sınıfa başladı. Bütün öğrencilere ve ailelerine hayırlı bir eğitim- öğretim yılı olmasını diliyorum. Bu sistemle nasıl hayırlı olacaksa artık... İyi düşünelim iyi olsun inşallah...
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 4-5 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- bir buçuk su bardağı su
- tuz
- dereotu
YAPILIŞI:
- Öncelikle kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan uzunlamasına dörde kesin ve yanlamasına çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Bir tencereye zeytinyağını dökün ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun.
- Domateslerin de kabuklarını soyun ve minik minik doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyip karıştırın.
- Salçayı da ilave edip karıştırın.
- Doğradığınız kabakları, bulguru ve damak tadınıza göre tuzunu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-35 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin ve üzerine kıyılmış dereotu döküp servis edin. Afiyet olsun.
13 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SON DERECE SAĞLIKLI HAFİF BİR YEMEK.BU ARADA OKULUNUZDA HAYIRLI OLSUN... BAŞARILAR:)
Harika bir tarif ellerinize sağlık.Kızınızada eğitim hayatında başarılar dilerim.
Suzancım bir kabak sever olarak olsada yesek dedirttin..Süper görünüyor..Hiç bulgurlu denememiştim,hemen denenecek..sevgiler.
ellerine sağlık canım :)
kızına da başarılar dilerim :)
Canim ellerine saglik nefis görünüyor .Afiyetler olsun.
hoşgeldin suzancım,özlettin kendini:)
kabağa pirinç kadar bulguru da çok yakıştırırım,ellerine sağlık canım...
Hiç duymadığım dneemediğim bi tarif ama çok hoşuma gitti ellerine sağlık deneyeceğim
bulgur ve kabağı çok seven kızım için nefis bir tarif, ellerine sağlık.
Süper bi tarif, eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
hepinize güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar :)
Ikiside sevdigim lezzet,hem kabak hem bulgur.hemde kabagin kalorisi az,bayildim.Elinize saglik...
bu tip kabak yemeklerini seviyorum üzerine de yoğurt tercih ediyorum genelde eline sağlık suzancığım sevgiler
ben sizi izlemiyormuşum ne ayıp etmişim :/
Tarifinize bayıldım. Eminim bulgur ile kabak çok yakışmıştır. İlk fırsatta denemek istiyorum.
Sevgilerimle
Yorum Gönder