23 Haziran 2012 Cumartesi

ENGİNAR DOLMASI-2 ve BİR NİŞAN YAPTIK GELDİK

 Merhaba hepinize....
       Daha önce paylaştığım yani blogumda tarifi olan enginar dolması (tık) tarifini ben önceki fotoğrafları hem çok net olmadıkları için beğenmediğimden hem de bu çok sevdiğim tarifi hatırlatmak istediğimden tekrar yayımlamak istedim. Aslında bir ay önce yani enginarın en bol olduğu zamanda çekmiştim bu fotoğrafları ama fırsatım olmadı hiç paylaşmaya bildiğiniz üzere.
     Tekrar bu güzel tarifi vermeden önce yine bu kaybolduğum sürede neler yaptığımı anlatayım da sizlere kendimi affettireyim değil mi :)
       Nerelerdesin mesajlarına cevap veriyorum işte; bir nişan yaptık geldik :) Eşimin erkek kardeşinin yani kaynımın nişanı vardı geçtiğimiz hafta. Biz de nişan için İzmir'e gittik. Tabi nişan öncesi hazırlık, alışveriş, yolculuk ve nişan koşturması epey vaktimi aldı. Boş boş oturmadım yani tatlı bir telaşımız vardı bu yüzden hiç blogumla da ilgilenemedim. Bir de kardeşlerimize iki şekerli mutfağımda bu güzel nişan kurabiyelerini yaptım.

   
       O kadar nişandan bahsettik, nişanda nasıl olduk fotoğrafı koymazsak olmaz değil mi :) Kuaförden sonra fotoğrafçı da diğer çiftin çıkmasını beklerken çekildiğimiz bir kaç fotoğraftan kolaj yaptım sizlere. Herhalde fotoğrafçıda kendi fotoğraflarını çeken görülmemiştir bizim gibi:) İki şekerim o gün sıcaktan ve beklemekten çok sıkıldılar ama pek güzeldiler benim kuzucuklarım...
       Evet gelelim bizim enginar zamanı gelince evimizde sık sık pişen, çok sevdiğimiz enginar dolması tarifini vermeye. Hiç denemediyseniz eğer mutlaka bir defa deneyin pişman olmazsınız derim. Sevgiler...

MALZEMELER:                                                       
  • 1 adet bütün enginar
  • 1 adet limon
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • çeyrek demet dereotu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı nane
  • bir tatlı kaşığı kimyon
  • bir tatlı kaşığı yenibahar
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Enginarın sapını enginar tencerede dik ve düz duracak şekilde   kesin, en dışındaki sert yaprakları soyun, atın. Sapını atmayın, sert kabuğunu soyun, biraz kalınca dilimleyin. Enginarla beraber sapını pişirmek için ayırın.
  2. Dolmanın içi için, soğanları minik minik doğrayın. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Dereotunu, salçayı, zeytinyağını, naneyi, yenibaharı, tuzunu ve bir limonun suyunu ekleyip, karıştırın.
  3. Enginarın alt yapraklarından başlayıp, elinizle yaprakları açarak, dolma içini yaprakların dibine doğru yaprağın yarısını geçmeyecek şekilde doldurun.
  4. Çok geniş olmayan enginarın sığabileceği ve pişmesi için  kapağını kapatabileceğiniz boyda bir tencereye enginarı yerleştirin. Enginarın dilimlenmiş saplarını da enginarın yanlarına yerleştirin.Ben patates de koyuyorum soyup, dilimleyerek.
  5. Pirinçler dağılmayacak şekilde bir yaprak boyunda su ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp 45-50 dakika  pişirin.
  6. Sıcakken ve elle yapraklarını koparıp dişinizle sıyırarak  yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.





16 yorum:

necla dedi ki...

bayılırım bu dolmaya bende sık sık yaparım ellerine sağlık canım... yeni çifte bir ömür boyu mutluluklar diliyorum... kurabiyelerde çok şık olmuş ellerine sağlık... insan bunları yemeye kıyamaz ya..

Özgen dedi ki...

Merhaba arkadaşım hayırlı olsun nişanınız kurabiyelerin çok cici olmuş sevgiler...

Noblesse dedi ki...

ellerine sağlık Suzancım, bir an yaprak yaprak alıp, yemeği hayal ettim de(enginarı çok severim)....
çiftlere ömür boyu mutluluklar.

olsada yesek suzan dedi ki...

necla;çok teşekkür ederim canım :)

özgen; sağol canım çok teşekkürler :)

noblesse; evet hayal edilmeyecek gibi değil sevenler için çok teşekkür ederim canım :)

bir kase lezzet dedi ki...

SOZANCIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
ŞİFALI LEZZETLERE DOYUM OLMUYOR..
NİŞAN KURABİYELERİDE BİR HARİKA.
MUTLULUKLAR HEPİMİZE OLSUN...

mehtap dedi ki...

Hayırlı olsun ,mutlu olsun nişanlılar şimdi eeen güzel zamanlarını yaşayacaklar.Dolmada çok güzel görünüyor,enginarı hiç kabuklu pişirmedim ama tadını çok merak ediyorum..eline sağlık.

canan dedi ki...

Dolma,kurabiyeler hepsi harika olmuş ellerine sağlık..

ASUMAN dedi ki...

Süper gözüküyor. Daha önce hiç yapmadım ve enginarı dolma olarak yemedim ama mutlaka denemeliyim bu görüntüden sonra... Ellerine sağlık:))

pembe kekik dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun. Dolma da harika görünüyor.Sevgiler.

özge dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.Mikrodalga tarifleri bekliyorum sabırsızlıklaaaa

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba,
ben geldim...
takipteyim...
bana bıraktığınız güzel yorum için çok teşekkürler...

enginar dolması yapabilmek çok büyük bir marifet...
gerçekten harika görünüyor...
ellerinize sağlık...

yeni elti yaptınız hayırlı olsun...
bu arada çook ama çok şıksın....
kocaman sevgiler...

Follow_me dedi ki...

hayırlı olsun nişanınız. Çok mesut olsunlar inşallah.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

yeni çiftlere mutluluklar diliyorum...enginar dolması muhteşem olmuş, ellerinize sağlık...

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

ellerinize sağlık cok güzel tarifleriniz var

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

bloğunuzu severek izlicem banada beklerim

Tümay Öztürk dedi ki...

Wawww süper bir enginar dolması duruyor şu anda önümde. nefis olmuş gözüküyor canım ellerine sağlık:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...