5 Kasım 2011 Cumartesi

KIBRIS TATLISI VE HERKESE İYİ BAYRAMLAR


Ve İzmir deyiz... Şekerlerim çok mutlular babaanne ve dedelerine geldikleri için. Nasıl mutlu olmasınlar her dedikleri hemen yapılıyor. Bayramlıkları alındı, istedikleri oyuncaklar alındı, gerçek bayramı onlar yaşıyorlar yani, yarını dört göz ile bekliyorlar. 

Hayırlısı ile bir Kurban Bayramını daha yaşayacağız. Hem yol hem de bayram telaşımdan yeni bir tarif yerine daha önce yayımlamış olduğum ve çok sevdiğim bir tatlıyı sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum. Bütün evlerde bayram tatlıları çoktan hazırlanmıştır eminim ama henüz yapmamış olanlar için bir alternatif olabilir tatlım.

 Hepinizin Kurban Bayramı'nı kutlar, güzel ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim. İnşallah İzmir dönüşü tekrar görüşmek üzere herkese hayırlı bayramlar. Sevgiler....

MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
  • bir paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
YAPILIŞI:


  1. Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
  2. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
  3. 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
  4. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
  5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

13 yorum:

Noblesse dedi ki...

tatlı nefis, emeklerine sağlık, mutlu bayramlar..

birincisin dedi ki...

ellerinize sağlık...hayırlı bayramlar..sevgiler...

mine dedi ki...

anılarında yer edecek güzellikler tatlı tatlı geçsin bayram sevgiyle

caferengigül dedi ki...

Güzel bir tatlı olmuş, ellerinize sağlık.Bayramlarda çoçuk olmak gerek,ya da çocuk ruhlu kalabilmek.İyi bayramlar.

anne eli gibi dedi ki...

sanada iyi bayramlar canım,istanbuldan izmire kocaman sevgiler..

hazan mevsimi dedi ki...

hayırlı ve en tatlı bayramlar ..

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Tebrik için geç kaldım biliyorum ama sağlıklı ve huzurlu daha nice bayramlara...
Tatlı nefis görünüyor, ellerine sağlık.

u.aydin dedi ki...

hosgeldin.evime yuvama,mutfagima,bloguma kisaca bana hosgeldin safalar getirdin beraber nice guzel paylasimlara.sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Iyi bayramlar.
Offf diyorum başka bişey demiyorum.
Rejimdeyiiimm beeen.

Rejim bozmayacak olan anne Çiğdem

zeymuran dedi ki...

ellerıne sağlık canım tatlı harıka gorunuyor,sevgiler..

ihlamurcum dedi ki...

Gerçekten harika gözüküyor, hele diyetteyken çok fena , çok.Elinize sağlık...

el emeğim göznurum dedi ki...

cok güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık sizi izlemeye almak istiyorum tekrar emeğinize sağlık bloğunuz cok güzel

olsa da yesek suzan dedi ki...

el emeğim göznurum;çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için bende sizi ziyarete geleceğim sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...