Mis kokulu gül reçelimle hepinize merhaba... Geçen yaz Giresun da iken çekmiştim bu fotoğrafları, anneciğimin kendi elleri ile yaptığı bu gül reçeli. Evet tekrar yaz geldi ve ancak paylaşabiliyorum. Bu yaz tekrar güzel tariflerin güzel fotoğraflarını çekerim inşallah Giresun da, gün sayıyoruz gitmek için...Kısmet bakalım hayat bizi nerelere götürecek, hayırlısı bakalım...
Annemim bahçesindeki güller ile yaptığı ve benim çok sevdiğim gül reçeli tarifi annemden, fotoğraflaması ve paylaşması benden. Hepinize kocaman sevgiler....
MALZEMELER:
- 8-9 adet iri gül
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limon suyu
YAPILIŞI:
- Öncelikle gül yapraklarının sert ve kuru olanlarını seçip atın ve iyice yıkayın.
- Tencereye toz şekeri, suyu ve gül yapraklarını koyup arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin, kaynayınca orta ısıda ateşte koyulaşana kadar kaynatın.
- Kıvamı koyulaşınca limon suyunu sıkın. 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
- Kıvamını kontrol etmek için reçelden bir çay kaşığı alıp bir tabağa damlatın, dağılmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
- Reçel soğuduktan sonra kavanoza koyup muhafaza edebilirsiniz, afiyet olsun...
2 yorum:
Annecigine selamlar fotoda cekmis hay maşallah
Nefis gorununuyor canim...
Yorum Gönder