1 Mart 2015 Pazar

MEYVELİ ( PORTAKALLI ) PASTA


      Son günlerde favorim olan ve yiyenlerin de çok beğendiği, hemen tarifini istediği meyveli pastayı sevgili Muna Mutlu' da görüp portakallı olarak yaptım. Değişik meyveler de muz, şeftali çilek gibi yapabileceğiniz harika bir tarif, mutlaka deneyin derim. Sevgiler...


MALZEMELER:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla keki ıslatmak için süt
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 poşet toz krem şanti
  • 3-4 adet portakal
Sos için:
  • 1 adet portakal
  • yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
  • Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • 2 yemek kaşığı sütü ekleyip biraz daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da azar azar ekleyip tahta bir kaşık ile yavaş yavaş malzeme birbiriyle bütünleşene kadar karıştırın.
  • Büyük dikdörtgen borcamın sadece tabanını biraz sıvı yağ ile yağlayıp kek harcını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15- 20 dakika pişirin. Çabuk pişiyor evet ona göre kontrol edin fazla pişerse kurur.
  • Kremasını yapmak için süt, un, nişasta, şeker ve vanilya karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirip sonra altını kapatın. İsteğinize göre bu aşamada 1 temek kaşığı margarin ya da tereyağ ekleyip karıştırabilirsiniz.
  • Krema ılındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikser ile 5-6 dakika çırpın.
  • Fırından çıkın ve ılınan kekin üzerine kaşıkla sütü dökün.
  • Kremadan ince bir tabaka sürün ve kabuğu soyulmuş portakalları küçük küçük dilip kremanın üzerine serpiştirin.
  • Kalan kremayı da döküp üzerini düzleştirin.
  • Üst sosunu yapmak için kabuğu soyulmuş bir adet portakalı olabildiğince mink doğrayıp küçük bir tavaya alın biraz ocakta pişirip üzerine su, şeker ve nişasta ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Zaten portakallar pişince dağılıyor ve nişastanın etkisiyle pelte kıvamında oluyor. Soğuyunca pastamızın en üstüne yayarak dökün. 
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletip daha sonra dilimleyerek servis edin . Afiyet olsun....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Mrh tarifiniz çok lezzetlidir eminim.yalniz beş yumurta çok değil mi? Bide kek firinda az duruyor yani verdiğiniz süre de üstü kizarmali şimdiden tşkler.

olsada yesek suzan dedi ki...

Merhaba adsız, beş yumurta çok değil kekin kabarması ve pamuk gibi olması için yumurta fazla olmalı, pişme süresi de az değil denerseniz göreceksiniz fırından fırına değişiklik gösterebilir ama belki en fazla 5 dakika daha pişirmek gerekir deneyen herkesten iyi yorumlar aldım özellikle çok çabuk ve güzel piştiği konusunda , teşekkürler sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem dedim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...