9 Ağustos 2014 Cumartesi

BALPARMAK TATLISI


      Hepinize yeniden merhaba... Bir buçuk ay aradan sonra tekrar sizlerleyim... İki şekerimle beraber Giresun' a annemlere gittik ve orada internet çok yavaş olduğu için fotoğraf ekleyemediğimden tarif paylaşımı yapamadım. Artık evimize döndük ve bloguma kavuştum. Sizler için biriktirdiğim yeni tarifler ve paylaşmadığım diğer tarifleri paylaşmaya başlıyorum hadi bakalım....


    Kızımın doğum günü ikramlarının tariflerinde kalmıştık en son. Daha önce blogumda portakallısını paylaştığım ve doğum gününde herkes tarafından çok beğenilen balparmak tatlısının sade halinin tarifi buyurun sizlerle...


MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin ( 250 gr. ) oda sıcaklığında olacak
  • 1 paket kabartma tozu
  •  5.5-6 su bardağı un
  • yarım kase irmik ( tatlının dışına bulamak için )
Şerbeti için:
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 4 buçuk su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kaynayıp koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve altını kapatıp ılınması için bekletin.
  2. Tatlının hamurunu yapmak için irmik hariç tüm malzemeyi karıştırın. Hamura istediğiniz gibi şekil verin. Şekil verdikten sonra dışını irmiğe bulayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  3. 175 derecede 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti tatlıların üzerine dökün.Tatlıları soğuması ve şerbeti iyice çekmesi için bekletin. Afiyet olsun...

2 yorum:

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Eline sağlık tatlım hoş geldin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bu tatlinin goruntusu cook hosuma gitti..hemen yapip yemek istedim elinize saglik..(aile ziyareti ne guzel birsey..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...