7 Şubat 2014 Cuma

FRAMBUAZLI PASTA


       Frambuazlı pastamla hepinize merhaba... Facebook ve intagramdan takip edenler bilirler bilgisayarımın belleği yandığı için bütün tarif fotoğraflarım tarih oldu. Üstüne birde fotoğraf makinem bozulunca yeni tarifler paylaşamadım. Fotoğraf makinem servisten gelmedi ve dün doğum günüm için yaptığım pastayı cep telefonumla çekip paylaşmak istedim sizlerle... Makinem gelene kadar da fotoğraf kalitesi çok iyi değil ama bir süre bu şekilde idare edeceğim artık. Genelde kullandığım aynı pandispanya tarifi ile içinde ve dış kremasında frambuaz kullanarak bol frambuazlı bir pasta oldu. Buyurun hadi bakalım tarifime...


MALZEMELER:
Pandispanya İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
  • 2 türk kahve fincanı un
  • 1 türk kahve fincanı kakao
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
İç Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • frambuaz ( ben dondurulmuş kullandım )
Dış Kreması İçin:
  • 1 paket sade krem şanti
  • 9-10 adet frambuaz
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri; un, nişasta, kakao ve  kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  5. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Bu arada pastanın içinde kullanacağımız pasta kremasını yapın. Kremayı yapmak için; sütü, nişastayı,unu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Soğuması için bekletin.
  7. Krem şantiyi süt ile karıştırarak hazırlayın.
  8. Krem şantiyi ve hazırladığınız diğer pasta  kremasını mikser ile iyice çırparak karıştırın, soğuması için buzdolabında bekletin.
  9. Soğuyan pandispanyayı iki kat olacak şekilde ortasından uzun bir bıçak ile kesin. 
  10. Pasta kremasını pandispanyanın üzerine eşit şekilde yayın. 
  11. Önceden dondurulmuş frambuazı suyu çözünüp suyu süzülene kadar bekletin. Pasta kremasının üzerine frambuazları her tarafına gelecek şekilde koyun.
  12. Pastanın dışını da kaplamak ve süslemek için kremşantiyi süt ile çırpın. İçine frambuazları ekleyin ve iyice çırpın. Frambuazların tadı ve rengi kremşantiye geçecek. Krem şanti sıkma aparatı ile de istediğiniz şekilde süsleyin. Ben üzerininde kivi ve frambuaz kullandım. Buzdolabında 2-3 saat bekletip pastayı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

3 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

pembiş pembiş harika görüntü eline sağlık canım

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Rengin güzelliğine hayran kalmamak ne mümkün
Ellerinize sağlık

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım pastan harika görünüyor sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...