8 Eylül 2013 Pazar

KARAMEL SOSLU MUHALLEBİ



      Güzel bir pazar gününde hepinize sevgilerimi yolluyorum. Biz bu gün çok mutlu ve heyecanlıyız çünkü küçük şekerim oğlum yarın ana sınıfına başlayacak. Kızımdan sonra tabi tecrübeliyim artık ama bakalım bizi neler bekliyor, yarın başlayacak yeni maceramız. Yarın okula başlayacak bütün çocuklara başarı, annelere ve öğretmenlere sabır, hepsi için hayırlı bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyorum.

     Gelelim tatlımıza, klasik muhallebinin karamel sosla buluşması... Çok önce yapıp fotoğrafladığım arşivimden bir tarif. Aslında karamel sos yapımını da aşama aşama fotoğraflayıf paylaşmak istiyorum bakalım ne zaman kısmet olursa. Hadi bakalım buyurun tarifime, tatlı pazarlar, sevgiler...



MALZEMELER:

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 paket vanilya
Karemel sos için ;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krema
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle karamel sosu yapmak için derin bir tencereye toz şekeri koyun ve kısık ateş de rengi koyulaşana kadar karıştırın. Margarini ekleyin ve şekerler iyice eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Kremayı da yavaş yavaş ekleyip karıştırın , koyu bir kıvam alınca  altını kapatıp soğuması için bekletin. ( Karamel sos yapmak zor gelirse hazır satılan karamel sos da kullanabilirsiniz. )
  3. Muhallebi için tencereye süt ,un, nişasta ve toz şekeri koyun ve çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve vanilyayı, tere yağını ekleyip  mikserde 4-5 dakika çırpın.
  5. Kuplara biraz muhallebi biraz karamel sos ve sonra tekrar muhallebi şeklinde istediğiniz gibi dökün. Üzerine ben dilimleyip muz da koydum ve tekrar karamel sos gezdirdim. Artık siz dilediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



4 yorum:

resim defterimm dedi ki...

ellerine sağlık enfes gözüküyor :)

kalpkurabiye dedi ki...

karamellllll :)
harika görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık:)
hayırlı haftalar dilerim..

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem dedim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

İlknur dedi ki...

Harika olmuşlar canım ellerine sağlık olsun.

sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...