15 Mayıs 2013 Çarşamba

KUŞKONMAZLI IZGARA TAVUK


        Merhaba arkadaşlar, havalar güzelleşti inşallah hepinizin keyfi yerindedir. Ben iki şekerimle koşturmaya devam edip her şeye yetişmeye çalışıyorum işte her zaman olduğu gibi... Allah büyük dertler vermesin hiç birimize inşallah hayat koşturmacası hiç bitmez değil mi :)

       Geçtiğimiz mart ayında ESK Mutfak Akademisi' de Nomad Tarım ile Beyaz Hindiba workshopuna katılmıştım. Hiç tanımadığım bu harika sebzeyi tanımak ve onunla tarifler yapmak çok güzeldi. Nomad Tarım  sağ olsun bana ve etkinliğe katılan tüm arkadaşlarıma yeni hasat beyaz hindiba ve kuşkonmazlardan oluşan bir koli yolladılar geçen hafta.


      Nasıl mutlu oldum anlatamam çünkü beyaz hindibalı öğrendiğim tarifleri yapıp sizlerle paylaşmak istiyordum ama burada beyaz hindiba bulamamıştım. Şimdi rahatlıkla tarifleri yapıp deneyebilirim. Bu güzel jestleri için Nomad Tarım www.nomadtarim.com Arman Bey' e çok teşekkürler... Ayrıca facebooktan Beyaz Hindiba sayfasını takip ederek istediğiniz tüm bilgi ve tariflere de ulaşabilirsiniz. 

Öncelikle kuşkonmaz hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum size ki oldukça faydalı bir sebze kendisi buyurun...


Kuşkonmaz, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından zengin, lifli bir sebzedir.

Folik asit, fosfor ve potasyum içeren kuşkonmaz bu içeriğiyle güçlü bir idrar söktürücüdür. Kum döktürücü etkisi vardır. Gözlere de iyi gelir.

Kalbi güçlendirme ve kanı temizleme özelliği olan kuşkonmaz, sindirimi kolaylaştırır. Zihin açıcı etkisi de bilinir.

Kuşkonmaz eski çağlardan beri afrodizyak olarak bilinir.

        Hadi bakalım bu kadar şeyi öğrenip gelip de almayın bakalım kuşkonmazı. Lezzeti de oldukça güzel. Özellikle et ve tavuk gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışıyor. Ben hemen bu şekilde denedim. Daha kalın olan kuşkonmazların da zeytinyağlı yemeğini yaptım, çok beğendik onunda tarifini  daha sonra paylaşacağım.

       Evet gelelim kuşkonmazlı ızgara tavuk tarifime. Bu sefer madde madde vermeyeceğim tarifi çünkü çok pratik istediğiniz gibi yapabileceğiniz bir tarif.

       Öncelikle kuşkonmazları dip kısımlarından 3cm. kesiyoruz. Sonra az sıvı yap koyduğumuz bir teflon tavada iki tarafını da çevirerek kuşkonmazlar yumuşayana ( 5 dakika ) kadar pişiriyoruz. Kuşkonmazları bir servis tabağına yan yana dizin. Sonra kemiksiz tavuk pirzolayı damak tadınıza göre tuz, kekik, karabiber, kimyon vb. gibi baharatlarla lezzetlendirip yine az sıvı yağ eklediğimiz bir tavada çevirerek iki tarafını da pişirin.  Kuşkonmazların üzerine pişen tavukları yerleştirin ve afiyetle yiyin. Yanına tavada domates ve dilimlenmiş soğanda pişirip biz aynen öyle yaptık :) Hepinize sevgiler .... 


6 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar Canım,
Ellerine sağlık nefis olmuş. Kendine iyi bak canım. Sevgilerimle,

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canim amin mmmmmm süpersin eline saglik.

Esradan dedi ki...

merhabalar.kuşkonmaz merak ettiğim ve lezzetinide hala merak ettiğim bir lezzet.bu tarifinizden sonra hemen denemek istiyorum.sevgiler

Ebrushka Blog dedi ki...

hiç kuşkonmaz yemedim desem. çok merak ediyorum nası bişeydir :)

Noblesse dedi ki...

bu iki bitkiyi ben de hiç kullanmadım, sunum harika eminim tat da öyledir, ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elinize saglik..kuskonmazi cok kullanirim ve et yemeklerinlede super oluyor..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...