29 Şubat 2016 Pazartesi

TUZLU KIYIR KURABİYE


Mutlaka yapmanızı önereceğim süper bir kurabiye tarifimle işte geldim burdayım :)
Bloguma cok fazla vakit ayıramıyorum sizlerden de artık sizi göremiyoruz, diye mesajlar alıyorum, olsada yesek suzan olarak instagramda daha aktifim yandaki instagram logosuna tıklayıp oradan beni takibe alabilir, instagramınız yoksa bile buradan tıklayıp beni takip edebilirsiniz... Hepinize çok teşekkür ediyorum sevgiler...


MALZEMELER:
  • 125 gr. margarin ( oda sıcaklığında beklemiş olacak )
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3 buçuk su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
  1. Un hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın.
  2. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyerek yoğurun.
  3. Ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur olana kadar un azaltıp ekleyebilirsiniz.
  4. Hamuru elinizle uzunlamasına yuvarlayıp üzerine çatal ile bastırarak çizin ve aynı aralıklarla kesip yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpip 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  6. İsterseniz üzerine susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


3 yorum:

♕Süslü Püslü ♕ dedi ki...

Ellerinize sağlık:)

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık. Ben mısır unu ile ilgili bilgi isteyecektim. Kavrulmuş, kavrulmamış, tek veya çift çekim gibi türlerden söz ediliyor. Hangisi nerede kullanılr? Patlıvan kızartma için hangisi makbuldur? Bu konuyu fa bir yazınızda işler misiniz?
Şimdiden teşekkürler.

LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

çay ile ne güzel gider aslında :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...