27 Ocak 2016 Çarşamba

KOZALAK TATLISI ( ATOM )


    Sevgili Melek Teyzemden öğrendiğim, her yıl okul kermesimiz için yaptığı ve çok sevdiğimiz kozalaklarını nihayet paylaşma fırsatı buldum. Çocuklar bu lezzete bayılıyor, bazen de misafirlerime kahve yanında ikram etmek için yapıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim, sevgiler... 



MALZEMELER:
  • 1 paket karamelli mısır gevreği ( bim markette satılıyor )
  • 5 adet metro çikolata
  • 3 kaşık bal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme margarin
  • bir paket bitter çikolata ( 80 gr lık )
  • iri kırılmış fındık ya da ceviz içi ( isteğe göre katabilirsiniz )
YAPILIŞI:
  1. Derin ve geniş bir tencereye metro ve bitter çikolataları bıçak ile minik minik kesip margarin ve bal ile orta ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  2. Mısır gevreklerini paketin yarısından biraz fazlasını ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada isteğinize göre fındık ya da ceviz ekleyebilirsiniz.
  3. Ocağın altını en kısık ayar yapıp kozalak şekli vermek için limon sıkacağının ters tarafının içine kaşık ile bastırarak doldurun ve ters çevirerek çıkartıp servis tabağına dizin. Soğuyunca katılaştığı için çok çabuk şekilde hepsine şekil verip en sn üzerlerine pudra şekeri serin Afiyet olsun.

1 yorum:

Selma Mutfakta dedi ki...

Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...