Yoğunluğumdan bir türlü paylaşamadığım tarifim bu pastayı inşallah beğenirsiniz. Orjinalı böyle değil, benim ki biraz yalancı kokostar :) bu pastayı ben biraz kendi kafama göre yaptım, inşallah orjinalini de yaparım bir gün. Blogumu güncellemenin mutluluğu ile hepinize mutlu pazarlar :)
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 buçuk kahve fincanı un
- yarım kahve fincanı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt (piştikten sonra keki ıslatmak için )
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 150 gr. tereyağ ya da margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr hindistan cevizi
- 1 paket çilekli cremole
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri mikser ile 6-7 dakika iyice çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek, azar azar ekleyin ama tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırın.
- 26 cm lik kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin ya da yağlayıp kek hamurunu dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kremasını yapmak için hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
- Cremoleyi paketin arkasındaki tariften yarım bardak az süt ekleyerek hazırlayın.
- Keki kelepçeli kalıbın altını çıkarıp servis tabağına çemberin kenarı kalacak şekilde koyun ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.
- Hindistan cevizli kremayı kekin üstüne dökün ve eşit şekilde yayıp düzleyin. Cremoleyi de aynı şekilde dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında soğuması için bekletin.
- Daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp üzerini istediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder