Tertemiz havası, yemyeşil doğası ile fındık diyarı Giresun' dan hepinize merhaba yine. İki şekerimle beraber güzel memleketimin tadını çıkarmaya devam ediyoruz. Ramazan'ı da en güzel şekilde yaşıyoruz büyüklerimiz ile birlikte.
Annem, geçen gün kızım bir tatlı yap iftardan sonra yiyelim dediğinde bende tam sevgili Reyhancığımın ( Anne Eli Gibi ) tarifine bakıyordum ki tamam dedim bu tatlıyı yapacağım. Gerçekten çok güzel bir tatlı oldu, çok beğendik. Annemin isteği üzerine de aynı tarifin fındıklısı da yapılacak eee fındık diyarındayız tabi... Tarifi aynen yazıyoruz, ama siz Anne Eli Gibi' den de görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 150 gr. tere yağı
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( ben vanilyayı her zaman ki gibi şerbete koydum )
- 2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için :
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
Üzeri için :
- ceviz
YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Yumurtalardan birisinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve yumurta akını tereyağına ekleyip karıştırın.
- Üzerine dövülmüş ceviz, irmik, pudra şekeri , kabartma tozu, vanilya ve 2 bardak unu ekleyip yoğurun. Hamuru biraz topladıktan sonra kalan unu da azar azar kulak memesi kıvamda olana kadar ekleyin.
- Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, hafifçe üzerine bastırın.
- Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin, üzerine yumurta sarısını sürüp cevizini koyun. 160 - 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra 1- 2 bekleyip ılık şerbeti üzerine dökün. 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin. Afiyet olsun.
6 yorum:
beğenmene çok sevindim canım,hepinize afiyetler olmuş.ellerine sağlık ,öperim...
Mmmmm eline saglik kuzum bende istanbuldayim cooook guzel geciyo günler.
Merhaba,
Enfes görünüyor. Yarın üşenmeden bu tatlıyı yapacağım. Dün nar şerbetli ve fındıklı kadayıf yapmıştım. Bakalım bu tatlı krizimiz Ramazandan sonra bitecek mi?
http://geldeyeme.blogspot.com/2013/07/nar-serbetli-kadayf-tatls.html
Saygılarımla
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerinize sağlık, çok çok lezzetli görünüyor.
ımmhhh bayıldımmm harika görünüyor ellerine sağlık canım
kocaman sevgiler
Yorum Gönder