14 Eylül 2014 Pazar

MEYVE SOSLU KOLAY PASTA


       Merhabalar yine... Daha önce çay daveti soframda yaptığım meyve soslu kolay pastanın tarifini vermek istiyorum. Beni sıkı takip edenler böyle krem şantili pastaları çok sevdiğimi ve çok yaptığımı bilirler. Bu da onların bir benzeri olan kolaycıktan bir pasta. Çilekli şarlot pastam gibi tek farkı içinde bisküvi yerine kek olması ve bu sefer üstüne meyve sosu ile... Pasta siparişlerimden sonra artan kek parçaları atmam ve hep bu şekilde kalıpta ya da kupta pasta yaparım ki hem ziyan olmazlar hem de iki şekerim bayılarak yerler... Siz de deneyin mutlaka beğeneceksiniz, sevgiler...


MALZEMELER:

  • 1 kutu ( 2 poşet ) krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • Hazır kek ya da evde yapılmış kek, pandispanya ( bunda tam ölçü veremiyorum ben hep evde artan pasta keklerimden yaptığım için )
  • damla çikolata ( istediğiniz kadar )
  • istediğiniz meyveler ( ben böğürtlen ve muz koydum )
  • 1 paket meyve sosu
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kapta krem şantiyi süt ile koyu kıvam alana kadar mikser ile çırpın.
  2. Kekleri minik küpler şeklinde doğrayıp krem şantiye katıp karıştırın, krem şanti ile karışan keklerin zor karışan koyu kıvamda olması lazım.
  3. Damla çikolatayı ve istediğiniz meyveleri de minik minik doğrayıp krem şantiye ekleyip karıştırın.
  4. Bir kek kalıbını streç film ile kaplayın, krem şantili karışımı kalıba döküp boşluk kalmayacak şekilde bastırın, bir kaşıkla üzerini düzleyip streç film ile üzerini kapatıp buzdolabında soğuması için 5-6 saat bekletin.
  5. Meyve sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın. Soğuyan pastayı kalıptan çıkarmak için bir servis tabağına ters çevirin, streç filmi üzerinden çıkarın.
  6. Son olarak meyve sosunu pastanın üzerine dökün. Pastayı erimemesi için çok bekletmeden dilimleyip servis edin. Afiyet olsun....


4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

yaz için harika bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok baştan çıkartıcı görünüyor :) Ellerine emeklerine sağlık canım.

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlık..
çok güzel görünüyor pastan..
mutlu haftalar dilerim..

mynet hava durumu dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...