24 Aralık 2013 Salı

MUZLU TOPLAR


       Gün maması ikramlarımdan tarifini paylaşacaklarımdan ilki muzlu toplar olsun. Laf aramızda bunları eşim yaptı. Ben gün için hazırlık yapmakla, bir yandan da iki şekerle uğraşırken sen tarif et ben yaparım diyen hamarat kocam sağolsun yani. Ne kadar pratik bir tarif yani anlayın. Lezzetine gelince bence o da gayet harikaydı. Gün misafirlerim ve sonrasında akşam gelen arkadaşlarımıza da kısmet olan muzlu topları tadanlar çok beğendiler. Artık tarifi benden denemesi sizden. Buyurun bakalım...


MALZEMELER:
  • 2 adet iri muz
  • 1 buçuk- 2 paket paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı nesguik ya da kakao
  • hindistan cevizi
  • 2-3 yemek kaşığı  süt
YAPILIŞI:
  1. Genişçe bir kabın içinde muzları çatal yardımı ile iyice ezin.
  2. Ceviz içi ve kakaoyu ( ben evde kakao kalmadığı için nesguik kattım ) muzlara ilave edin.
  3. Bisküvileri elinizle iyice ezin ya da rondodan geçirerek diğer malzemelere ilave edip iyice yoğurun. Burada dikkat edilmesi gereken  öncelikle bisküvinin bir buçuk paketini ekleyin; yaptığınız muzlu toplar dağılmayan, elle kolayca şekil verilecek bir kıvama gelene kadar az az bisküvi ekleyebilirsiniz. Muzun büyüklüğüne göre ne bisküvi ölçüsü farklı olacağından bunu ayarlamak size kalıyor.
  4. Yaptığınız muzlu hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin ve dışını süte bandırıp hindistan cevizine bulayın. 
  5. Servis tabağına hepsini bu şekilde yapıp dizdikten sonra topların ortasına birer kürdan batırıp hazır edin . Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok pratik. Bir o kadar da lezzetlidir diye tahmin ediyor ve en kısa zamanda demeyi istiyorum.

Unknown dedi ki...

harıka gorunuyor gun sofralarına alternatıf olabılır

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...